Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Звезда наставила низ убедљивих победа у Панчеву

Лука Митровић, Тамиш - Звезда

Црвена звезда је у 4. колу своје групе у домаћем шампионату забележили и другу победу против Тамиша, овога пута у Панчеву. Поново је наш тим био веома убедљив и наставио да гази максимално сигурно ка полуфиналу, где ће га чекати Партизан или Мега Лекс, који ће о томе одлучити у директном дуелу.

Звезда је од самог старта играла добро, када је домаћин постигао први кош већ је имала +9, а предност је до краја утакмице постепено расла, из минута у минут. Дејан Радоњић је дао шансу свим играчима, а поново у тиму није било Таренса Кинсија, који је одмарао због стомачних проблема. Занимљиво је да је Стефан Јовић био стартер, одиграо је преко 17 минута, а ниједном није шутирао на кош противника.

Најефикаснији су били Ребић са 17, Симоновић са 15, Митровић са 14, док су Милер и Дангубић постигли по 10 поена.

На крају:

ТАМИШ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 57:94 (12:23, 18:25, 11:24, 16:22)

Прву четвртину Звезда је лако решила у своју корист, резултатом 23:12, а сјајно је одиграо Лука Митровић, који је постигао чак 8 поена и показао да се полако у потпуности враћа након повреде. Дангубић и Штимац додали су по 4. Дејан Радоњић је у игру послао свих 11 играча у првих десет минута, а петорка која је почела меч била је Ребић, Дангубић, Јовић, Гудурић, Штимац. Звезда је повела већ на старту утакмице, са 9:0, а домаћи тим није успевао озбиљније да се приближи нашој екипи.

У другом делу игре, разиграли су се Цирбес и Симоновић, па су црвено-бели веома брзо дошли и до преко двадесет поена предности (39:18, 16. минут). Ипак, до краја су домаћи успели нешто да смање заостатак и на полувремену је резултат био 48:30. Само се Јовић није уписао у стрелце у нашем тиму у првих 20 минута. Митровић је постигао 12, а Милер, Цирбес, Симоновић и Ребић по 6 поена.

Дангубић је одлично отворио трећу четвртину и поново одвео Звезду на више од 20 поена предности, а врло брзо након тога, рафал Симоновића и одлична игра црвено-белих резултирала је предношћу од чак 31 поена разлике (72:41). Симоновић је са 9 поена дошао до укупно 15, а двоцифрени су били и Митровић са 12 и Дангубић са 10.

Четврта четвртина била је формалност, разиграли су се и Милер и Ребић, који су постали „двоцифрени“, а наш тим је повећавао разлику, за коначних 94:57.

Повезане вести

Leave a Comment