Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Без прекида Звездине серије пораза и након дербија

Рукометаши Црвене звезде поражени су у вечитом дербију на гостовању против Партизана резултатом 26:30 (13:16) у 8. колу плеј-офа Супер лиге Србије.

Црвено-бели су само у једном тренутку имали предност и то почетком меча, да би касније константно јурили резултатски заостатак који се кретао од једног до пет голова разлике, али у овом тренутку једноставно нису били способни да прекину дугу серију пораза.

После Звездиног првог и јединог вођства на утакмици од 3:2, након поготка Филипа Леовца, чувар мреже гостију Дејан Златановић везао је неколико одбрана и уместо да црвено-бели то искористе и стигну до убедљивије предности, дозволили су вечитом ривалу да преко расположеног Лазара Кукића преокрене и стигне до два гола предности (8:6), а касније и до 10:7 поготком Живковића у 15. минуту, након чега је Ненад Перуничић био приморан да затражи први тајм-аут.

1tdo

Након сугестија са клупе Звезда успева да смањи на два гола заостатка. Најпре се Бабић уписао у стрелце, а затим је Тодоровић сјајно проиграо Бојичића који смањује на 9:11. Златановић је наставио да зауставља ударце играча Партизана, али због грешака у нападу то није помогло да се екипа додатно приближи, па су Радојковић и Мршуља повисили на 14:10. Црвено-бели у финишу првог дела успевају да се тргну головима младог Александра Павловића, да би након тога преполовили заостатак најпре голом капитена Тодоровића, затим и Алексе Кљајића, али у последњим секундама првог дела игре Живковић доноси вођство домаћем тиму од 16:13.

У наставку екипа из Љутице Богдана одмах смањује на 15:16 преко Бабића и Леовца, али домаћи састав узвраћа са два поготка расположеног Радојковића у чијем знаку је у потпуности протекло друго полувреме. Од тада су црно-бели још лакше тресли мрежу, разбранио се и Ћућуз на голу, а тандем Живковић-Радојковић успева да одведе свој тим до предности од пет голова разлике (21:16) у 43. минуту.

1klj

Црвени картон Поповића, након трећег искључења, мало је уздрмао екипу Партизана, па Црвена звезда успева да приђе на 18:21 после погодака Тодоровића и Бабића. Међутим, Стеван Сретеновић и Живан Пешић одмах враћају плус пет. Звездаши се нису предавали. Павловић је постигао леп гол из зглоба, нешто касније Шотић успева да се упише у стрелце, а Бојичић смањује на 21:24. Црвено-бели су практично хватали последњи воз за повратак у игру, али су их Живковић и Радојковић убрзо приземљили и у 54. минуту практично решили утакмицу новим головима за вођство од 27:22. До краја су сигурном игром одржавали предност, тако да ни гол Шотића из седмерца за 25:28 на два минута пре краја није дао наду да може доћи до неочекиваног обрта за кратко време, јер је Мршуља убрзо након тога постигао гол.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Дејан Бабић са шест погодака. Дарко Тодоровић и Александар Павловић су по пет пута били прецизни. На другој страни је Михаило Радојковић забележио седам голова, Немања Живковић шест, а Живан Пешић пет. Због чега је рукометни дерби још једном добио етикету утакмице високог ризика то знају само они који су донели такву одлуку, јер је на трибинама била позоришна атмосфера, без организованог навијања. Србија “сном мртвијем спава“, тако да су и навијачи изгубили вољу да иду на утакмице, посебно у ситуацији када вечити ривали нису у конкуренцији за освајање титуле.

1dgt

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 30:26 (16:13)

Београд – Дворана: СЦ Вождовац. Гледалаца: 500. Судије: Стојковић (Ниш) и Николић (Лесковац). Седмерци: Партизан 4 (3), Црвена звезда 4 (3). Искључења: Партизан 10, Црвена звезда 6 минута. Црвени картон: Поповић (Партизан).

ПАРТИЗАН: Живковић 6 (2), Сретеновић 3, Томић, Пижурица, М. Перуничић, Радојковић 7, Стевановић, Ивановић, Кукић 4 (1), Пешић 5, Максић 1, Радовић, Поповић, Мршуља 4, Стошљевић, Ћућуз.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јанкетић, Шотић 2 (1), Бојичић 2, Драгутиновић, Гачевић, Столић, Антељ, Павловић 5 (2), Златановић, Тодоровић 5, Николић, Мандић 2, Бабић 6, Кљајић 2, Леовац 2.

Звезди до краја сезоне остају још мечеви против Металопластике и Војводине, али је илузорно очекивати да ту може нешто да се направи, па ће екипа такмичење највероватније и завршити на шестој позицији.

Повезане вести

Leave a Comment