Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Црвена звезда и „Фудбал за пријатељство“

ФК Црвена звезда ће представљати Србију на једном од највећих пројеката омладинског фудбала на свету – „Фудбал за пријатељство“. Четврти пут заредом, наши представници налазе се међу 32 тима из истог броја земаља. Они су будуће фудбалске звезде, које ће учествовати на Четвртом међународном дечијем Форуму „Фудбал за пријатељство“ у Милану, који се одржава од 26. до 29. маја.

Пројекат „Фудбал за пријатељство“, организован од стране компаније Газпром, званичног партнера УЕФА Лиге шампиона, представља изузетну друштвену иницијативу која чини водећу снагу омладинског фудбала још од 2013. године. Међу онима који подржавају овај пројекат широм света (преко 250,000 активиста и учесника до данас), налазе се цењени спортисти, политичари и културни посленици. До сада је одржано преко 290 локалних догађаја из програма „Фудбал за пријатељство“ у земљама-учесницама пројекта током четири године његовог трајања, који је на годишњем нивоу медијски покривало више од 1000 новинара. Пројекат „Фудбал за пријатељство“ званично је подржан од стране ФИФА, УЕФА, водећих фудбалских клубова и спортских федерација широм света.

Циљ ФК Црвена звезда, представника Србије међу 32 земље-учеснице програма, је да промовише кључне људске вредности међу нашим амбициозним омладинцима. Учешћем у овом пројекту, остварење њиховог сна да заиграју фудбал на међународној сцени ће се обистинити много раније него што су могли да замисле. Учешће у програмским садржајима ће омогућити значајан напредак у њиховим фудбалским каријерама и отворити могућности за постизање успеха на сасвим новом нивоу.

Наши млади представници ће имати јединствену прилику да упознају своје идоле – познате играче, међу којима и Глобалног амбасадора пројекта „Фудбал за пријатељство“, легендарног фудбалског аса Франца Бекенбауера. Истовремено, постају и чланови жирија који оцењује и награђује оне којима се диве – бирајући победника „Купа девет вредности“. У питању је награда коју млади учесници пројекта „Фудбал за пријатељство“ додељују професионалном клубу за који сматрају да је остварио најбоље резултате у спровођењу друштвено-одговорних пројеката и програма на промоцији фер-плеја. Девет основних вредности пројекта јесу пријатељство, једнакост, фер-плеј, здравље, мир, преданост, победа, традиције и част. Ове вредности чине смернице које воде младе спортисте на њиховом путу, обележеном изазовим који ће их пратити током читаве њихове каријере.

Погледајте како наши учесници грабе ка врху на https://www.facebook.com/FootballForFriendship/

Повезане вести

Leave a Comment