Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Божовић: „Раднички нас још није победио, ми не пуштамо никога!“

Велико славље спрема се сутра на стадиону „Рајко Митић“. Утакмицу последњег кола Суперлиге наша екипа игра против Радничког, сутра, 21. маја 2016. Церемонија доделе пехара заказана је за 18 и 30.

Своја очекивања пред сам крај сезоне изнели су шеф стручног штаба Миодраг Божовић и фудбалер Марко Грујић.

– Срећом завршиће се и ово првенство, дуго је трајало и свима нам је драго што га завршавамо на овакав начин. Сутра ће бити велики празник за све наше навијаче. Долази екипа којој су потребни бодови, иако ми немамо никакав такмичарски значај нормално да ћемо да урадимо све да сутра победимо и обрадујемо своје присталице. Смешно ми делује све што у новинама читам последњих дана. Испада да је само питање да ли ће Партизан да добије Војводину, а Раднички као да је нас већ победио, јер они и обично у гостима играју врло отворено и офанзивно. Раднички нас још није победио, ми не пуштамо никога и играћемо онолико колико можемо иако је тешко мотивисати екипу. Пун стадион, Црвена звезда као клуб, овај грб, све је то наша обавеза да дамо свој максимум и победимо Раднички. Њихове калкулације, као и калкулације других екипа нас не занимају – рекао је Божовић.

Пред свој последњи меч на Маракани у овом мандату Марко Грујић очекује одличну атмосферу и нову победу.

– Очекује нас лепа утакмица сутра, прилика да сви играчи уживају. Надам се да ће наши навијачи испунити стадион, улаз је слободан тако да ће моћи последњи пут да нас виде у овој сезони. Надам се да ћемо опет одиграти отворену утакмицу, као што смо и последње две утакмице и да ће бити доста голова. Екипа Радничког је доста квалитетна што говори и њена позиција на табели. Ми ћемо дати све да сутра победимо на нашој званичној прослави титуле и да тај дан улепшамо, како навијачима, тако и нама самима. Сутра ће бити веома специфична утакмица за мене. Не бих рекао да имам трему, али мислим да ће бити доста другачија од осталих јер ћу последњи пут у овом мандату истрчати на Маракану. Бићу и тужан и срећан – срећан зато што ћемо подићи пехар шампиона Србије, а тужан што ћу последњи пут играти са овим играчима и оваквим шефом – рекао је Грујић.

Миодраг Божовић је искористио прилику да се захвали Марку Грујићу и пожели му много среће у наставку каријере.

– Желео бих да кажем да сам срећан што сам радио са оваквим играчем и човеком – више човеком јер је то теже постати него добар играч. Драго ми је што наставља каријеру у тако јакој лиги, неће њему ово бити последњи пут да истрчава на Маракану, надам се да ће доћи са Ливерпулом овде да игра против нас. Желим му много успеха, да остане што дуже и да кад реши да заврши каријеру да се врати поново у Звезду – поручио је искусни стратег.

Трка за најбољег стрелца у лиги је неизвесна пред последњи меч – прва двојица на листи су наши играчи Александар Катаи и Хуго Вијеира.

– У одличним сам односима са обојицом, Хуго је већи део сезоне био на првом месту, Сале такође игра одлично и имао је и доста асистенција. Волео бих да на крају остане нерешено, то би било најпоштеније – рекао је Грујић.

– Најправедније би било да обојица буду први, али сигуран сам да сутра један другоме неће додавати лопту. Упорнији ће бити најбољи стрелац – рекао је Гроф.

Повезане вести

Leave a Comment