Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Лака победа у Ваљеву

Кошаркаши Црвене звезде Телеком забележили и пету победу у групи Суперлиге, пошто су као гости били бољи од Металца у Ваљеву са 78:56 (11:16,25:13,20:11, 22:16).

Пред 500 гледалаца у Хали спортова у Ваљеву, екипа Дејана Радоњића остварила је још један тријумф, и тако остала после 5.кола на врху групе, без пораза.

Меч у Ваљеву домаћи тим је боље отворио и након 10 минута игре, Металац је водио са 16:11. Ипак, екипа Дејана Радоњића појачала је ритам у наредних 10 минута, предвођена Квинсијем Милером, па се на велики одмор отишло са предношћу црвено-белих 36:29. Ту деоницу екипа Црвене звезде Телеком добила је 25:13.

У наставку нису виђена никаква већа узбуђења, предност црвено-белих је расла и током другог полувремена, а тренер Радоњић указао је шансу свим играчима осим Николе Ребића. Претходних дана, лакше повређени Американац Теренс Кинси, вратио се у састав и одиграо 17 минута у Ваљеву.

Током меча у Ваљеву, паркет је напустио Бранко Лазић због ударца у стомак, али лекарски преглед је утврдио да се не ради о озбиљнијој повреди.

На крају меча, убедљива победа Црвене звезде Телеком која ће се за прво место у групи борити у последњем 6.колу са екипом ФМП-а, која је већ осигурала пласман у полуфинале, победама над Металцем и Тамишом у недељу.

КК Црвена звезда Телеком:
Кинси 6, Ребић, Дангубић 3, Митровић 13, Лазић 4, Мицић 8, Симоновић 2, Гудурић 7, Јовић 3 (7ск и 6 ас), Милер 16 (5 ск), Цирбес 7, Штимац 9.

Последњу утакмицу у такмичењу у групи црвено-бели играју са ФМП-ом у уторак од 19 часова у дворани „Александар Николић“, пред старт плеј-офа.

Повезане вести

Leave a Comment