Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновијеОстало

Тамара Салашки оборила рекорд Србије на 400 метара

Узданица Црвене звезде и званично најбоља атлетичарка Београда, Тамара Салашки, истрчала је национални рекорд на 400 метара у квалификацијама Купа Србије у Београду.

Тамара је зауставила штоперицу на 52,46 секунде и тријумфовала у трци на 400 метара оставивши далеко иза себе другопласирану Катарину Илић из Партизана (55,14). Тако је велика нада нашег продуженог спринта срушила државни рекорд који је од Атине 1997. године био у власништву Марине Филиповић (Таш) и износио је 52,88.

Тамару је само 26 стотинки делило од норме за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, а судећи по њеној форми, врло је могуће да ће ускоро обезбедити и учешће на највећој светској смотри спорта. Прву наредну прилику имаће 28. маја у Купу шампиона групе А са Црвеном звездом, када ће конкуренција бити знатно јача, а Тамара ће бити велика Звездина узданица и јуришаће на поменуту норму за такмичење у Бразилу. Ипак, до Рија има још много такмичења, а Звездиној атлетичарки је један од главних приоритета Европско првенство у Амстердаму које је на програму у јулу.

Од осталих Звездиних представника запажена је била Ивана Петковић која је победила у трци на 100 метара препоне резултатом 13,85с, али уз ветар у леђа од 2,8 метара у секунди, док је Јасмин Халили у скоку у вис достигао висину од 2,05 м и на тај начин испунио норму за пласман на Европско првенство млађих јуниора у Тбилисију.

Повезане вести

Leave a Comment