Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Савладан ФМП, у полуфиналу на Мегу!

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у последњем колу групне фазе савладали су екипу ФМП из Железника резултатом 72:67 (16:22, 18:17, 24:12, 14:16) и тиме обезбедили пролаз у полуфинале домаћег шампионата где их чека екипа Мега Лекса.

Шесто коло Суперлиге Србије донело је сусрет првопласиране и другопласиране екипе у групи Б који су у своју корист окончали кошаркаши Звезде победом у дворани „Александар Николић“ против ФМП-а из Железника резултатом 72:67 (16:22, 18:17, 24:12, 14:16). Пред око 600 гледалаца, актуелног шампиона предводили су Кинзи са 17 поена и Митровић са 11. У екипи Слободана Клипе најефикаснији били су Добрић, Ђоковић и Лазаревић са по 12 поена.

Стартна петорка: Јовић, Кинзи, Цирбес, Митровић, Дангубић.

Боље су гости отворили сусрет и после две везане тројке Добрића стекли предност 8:2. Црвено-бели су се убрзо поенима капитена Луке Митровића резултатски вратили у меч, али је ФМП већим делом четвртине контролисао резултат и одржавао предност која је после првих десет минута износила 22:16.

Шутерски расположени гости наставили са добром игром док се актуелни шампион мучио са нападачким арсеналом што је при резултату 27:18 приморало тренера Радоњића да затражи минут одмора. Двоцифрену предност изабраника Слободана Клипе црвено-бели су сломили тек у последњим минутима полувремена поенима Јовића и Цирбеса, па се на велики одмор отишло са 39:34 у корист ФМП-а.

Таренс Кинзи био је најрасположенији у екипи Звезде и управо нејговим поенима домаћин је пришао на поен заостатка 44:45 иако је ФМП средином деонице имао плус 10, 44:34. 27 минута игре било је потребно српском шампиону да први пут поведе на мечу, а до краја треће четвртине све је ишло у корист црвено-белих који су пред последњу деоницу водили 58:51.

Црвено-бели преузели су све конце игре и у последњој четвртини сигурном и паметном игром задржали предност стечену крајем треће деонице. ФМП је пружио још један добар отпор актуелном шампиону, али је квалитет изабраника Дејана Радоњића дошао до изражаја и на крају донео тријумф резултатом 72:67.

КК Црвена звезда Телеком: Кинзи 17, Ребић, Дангубић 9, Митровић 11, Лазић, Мицић 3, Симоновић, Гудурић, Јовић 8+9ас, Милер 10, Цирбес 9, Штимац 5.

Први полуфинални сусрет Суперлиге Србије који ће кошаркаши Црвене звезде Телеком играти у дворани „Александар Николић“ на програму је у петак. Подсетимо, полуфинална серија игра се на два добијена меча.

Повезане вести

Leave a Comment