Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Митровић: Биће право мушко и квалитетно полуфинале

Дуга пауза је већ далеко иза Луке Митровића, који је у лигашком делу Супер лиге Србије био други стрелац браниоца титуле са 58 поена у шест мечева и нама сумње да ће капитен бити још бољи у предстојећем плеј-офу.

ФМП је пружио велики отпор Звезди у последњем сусрету групне фазе. Млади играчи екипе из Железника су били мотивисани да се докажу и покажу пред тренером Радоњићем и још једном ставе до знања руководству и стручном штабу црвено-белих да може да рачуна на неке њих већ у наредној сезони.

– Добра провера пред плеј-оф. ФМП је показао да неће доћи у Пионир и поклонити нам победу. Момци су максимално мотивисани кад играју против нас и то је потпуно очекивано и потпуно нормално. Свако ко очекује да ће они да дођу и да се предају погрешно размишља. Показало се и вечерас, нарочито у првом полувремену, где су они напали, чак у једном тренутку угрозили ту нашу предност из Железника. Реакција у другом полувремену је била коректна, нарочито у одбрани. Зауставили смо те њихове шутеве споља, које су првенствено погодили у првом полувремену, дошли до победе и осигурали прво место у групи. Изузетно је незгодан овај први део био, уз сво поштовање према ривалима, нисмо имали много квалитетних провера, а опет није било времена ни за тренинг, тако да је била доста незахвална ситуација. Имамо сада два дана да се припремимо за Мегу и биће то једно право мушко и квалитетно полуфинале.

Следећи противник је Мега Лекс, екипа која је у односу на финалну серију АБА лиге ангажовала неколико респектабилних играча уз опорављене узданице тима, а податак да су најефикаснији састав у лиги сигурно довољно говори о њиховом квалитету и лепршавој игри на кош више.

– Доста другачија екипа него у том финалу, на свакој позицији на којима им је фалио неки играч су се појачали и то веома квалитетно. Дошао је Рашић који им је донео велику дозу искуства, ту је млади Зубац и тај момак Поповић који игра заиста одлично. Имају поново неких проблема са повредама. Видећемо у каквом саставу ће изаћи на тај меч, али толико мечева смо одиграли против њих, не знам колико може ту да буде неких тајни. Остаје само да се то покаже на терену – истакао је Митровић.

Повезане вести

Leave a Comment