Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Суђење у првом плану на Бањици, ватерполисти без титуле

Ватерполисти Црвене звезде поражени су од Партизана, у другом мечу финала плеј-офа на Бањици, 10:9. Партизан је одбранио титулу шампиона.

Све оно што се дешавало на Бањици је обесмислило сваки коментар. Тенденциозно је блага реч, а сами гледаоци су описали као „бруталну и тешку крађу, која није виђена“. Далеко узбудљивији меч него у недељу, а храбра Звезда је током меча остала без четири играча (Кљajевић, Аксентијевић, Рацков, Пековић), оба тренера, док је црвени картон добио и председник Виктор Јеленић. Последња два минута, Звезда је била без тренера, јер због црвеног картона у првом мечу екипу није могао да предводи први тренер Ристо Маљковић, оба тренера су зарадила црвене картоне на мечу на Бањици, а екипа је била и без помоћи центра Бориса Поповића. Дакле, судијски тандем Раковић – Виријевић искључио је три играча Звезде са правом замене, док је један игру напустио због три личне грешке. Клупу су морали да напусте и тренери, а црвени картон показан је и председнику Црвене звезде, Виктору Јеленићу.

Иако је прва четвртина била веома голгетерски садржајна, голман Краљ је спустио рампу у наставку, остао несавладан у другом периоду игре, а најбољи стрелац црвено-белих у плеј-офу Иван Рацков смањио је на 5:6 до одласка на паузу.

Драма је тек почела када је Репановић изједначио на 6:6 у трећој четвртини. Ривал никако није могао да постигне гол из игре, па им је свиран петерац који је реализовао
Суботић, да би некадашњи репрезентативни центар Бранко Пековић изједначио на 7:7 пред одлучујући период игре.

Уместо да на крају српски ватерполо изнедри још једну утакмицу за памћење, десила се брутална судијска крађа и већ описане санкције за Звезду од стране делиоца, који су сасвим сигурно онемогућили наш клуб да узврати на базену ривала и избори мајсторицу у којој би на домаћем терену јурио пету шампионску титулу у историји клуба. Домаћи састав је искористио поклон ситуацију и стекао два гола предности преко Вица и Јакшића, али се последњи српски шампион Европе није предавао. Звезда је смањила на 9:10 ефектним поготком Репановића, а Краљ је одржавао наду за црвено-беле одбранивши петерац Гогову, касније и шут Танасковића у ситуацији са играчем мање. Покушали су Звездаши да стигну до изједначења, али је ударац за поравнање резултата изблокиран, да би до краја црно-бели сачували лопту.

Голман Партизана Димитрије Ристичевић и његов саиграч Немања Вицо славили су титулу и држали су транспарент са увредљивом поруком. Ево на који начин се лече комплекси у земљи Србији 2016. године. Слика говори више од речи.

1,vaterp.

ПАРТИЗАН РАЈФАЈЗЕН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 10:9 (6:4, 0:1, 1:2, 3:2)

Београд. Базен: Бањица. Гледалаца: 1.200. Судије: Раковић (Београд) и Виријевић (Зрењанин). Играч више: Партизан 14 (4), Црвена звезда 7 (4). Два играча више: Партизан 2 (0), Црвена звезда 1 (0). Петерци: Партизан 2 (1), Црвена звезда 1 (1).

ПАРТИЗАН РАЈФАЈЗЕН: Ристичевић (6 одбрана), Гилен 2, Тикас, Манојловић, Суботић 2 (1), Драшовић, Гогов 2, Јакшић 2, Вицо 1, Танасковић, Лазић, Асановић 1, Бракочевић, Радојевић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ (8 одбрана), Јанковић, Јовановић, Репановић 2, Кљајевић, Рацков 2, Аксентијевић 1, Андрејевић 1, Илић, Танкосић, Драшковић 1 (1), Пековић 2, Тодоровски, Јовић.

Још једном се показало колико је Црвена звезда трн у оку највећем ривалу, а итекако и клубовима у региону, првенствено Хрватима, који раније нису дозволили регистрацију Звездиних појачања, а касније и избацили наш клуб из регионалне лиге, да не би ризиковали испадање својих представника, јер би Звезда са искусним појачањима лако изборила опстанак на Јадрану. Симптоматично је да су та иста Звездина појачања редом избацивана са друге утакмице финала српског плеј-офа у ситуацији када је црвено-бели тим надирао, тако практично сасечен у корену и онемогућен да се равноправно бори за трофеј.

У зависности од финансијског стања клуба, а под претпоставком да буде повољно, овај тим треба задржати, већину играча, посебно најискусније и додатно се појачати за следећу сезону како би Звезда узвратила и вратила титулу која је могла бити освојена и ове године, али виделo се у среду увече на Бањици колико је Црвена звезда повлашћена у српском спорту.

Повезане вести

Leave a Comment