Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Сигурна Звезда на корак од финала!

Звезда

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Мега Лекс у првом мечу полуфинала КЛС резултатом 77:66! Полуфинална серија се сели у Сремску Митровицу.

Хроничан проблем недостатка подршке и публике када нису мечеви Евролиге у питању, Звездини кошаркаши су „преболели“ уз верне навијаче победом у првом мечу полуфинала плеј-офа против Мега Лекса. Црвено-бели су и у шестом мечу савладали изабранике Дејана Милојевића.

Мега је боље започела меч, али након почетне предности полетних гостију, Црвена звезда је „узела“ меч под своје и диктирала темпо до краја меча. У првом полувремену Стефан Јовић је био одличан и успевао да подигне око 2.000 навијача на ноге асистенцијама и продорима. Пратио га је Таренс Кинси у првој четвртини, а Марко Симоновић у другој, када је са две тројке донео Звезди прву двоцифрену предност, а тројком Дангубића Звезда је на полувреме отишла са плус 13, 43-30.

Наша екипа је наставила са добром игром и у нааставку, те је предност ишла и до 20 поена. У последњих пар минута дошло је до опуштања те су гости успели да избегну тежак пораз.

Најефикаснији у нашим редовима били су Симоновић са 14, Јовић са 11 и Цирбес са 10 постигнутих поена. Код гостију 20 је имао Загорац.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кинси 9, Ребић, Дангубић 8, Митровић 3, Лазић 3, Мицић 4, Симоновић 14, Гудурић 3, Јовић 11 (5ск, 8ас), Милер 7, Цирбес 10, Штимац 5.
МЕГА ЛЕКС: Ивановић 5, Симеуновић 5, Николић 9, Загорац 20, Јанковић 12, Вељковић 2, Ђоковић, Рашић 9, Зубац, Павловић, Поповић 4, Симић .

ТОК УТАКМИЦЕ

1\4 (21-18)

Црвена звезда је меч почела у стандардној петорци – Јовић, Кинси, Дангубић, Митровић и Цирбес. Након почетне серије Меге, Звезда је преко Кинсија и Јовића преокренула резултат у своју корист, коју је одржавала до краја првог периода. Мега је успела да преко слободних бацања смањи разлику, на крају прве четвртине, воде црвено-бели 21-18.

Кинси 6, Јовић 4 поена.

2\4 (22-12)

У другом периоду, Звезда је преко Симоновића успела да створи прву двоцифрену предност. Доста промашаја из отворених шутева гостију, уз одличну одбрану црвено-белих, довеле су изабранике Дејана Радоњића на плус 13, након тројке Дангубића. На полувреме, Звезда је отишла са 43-30.

Симоновић 9, Јовић 6 поена 5ск 7ас.

3\4 (13-12)

Идентична петорка са старта меча. Стефан Јовић је тројком уз звук сирене још једном измамио аплаузе публике. Током целог тока трећег периода црвено-бели одржавају двоцифрену предност. Резултатски најнеефикаснија четвртина. Симоновић новом тројком потврђује Звездину добру игру вечерас. Пред последњи период игре Звезда води 56-42.

4\4

Разиграо се и Маик Цирбес, неколико одличних акција црвено-белих. Лопта лако иде, напад брзо и одлично тече.

Повезане вести

2 comments

Goran мај 28, 2016 at 08:04

Zasto nema vise navijaca,ako bojkotuju ABA ligu ne bojkotuju prvenstvo? Sramota je da u gradu od 2 miliona ne moze da se skupi vise od 2 hiljade navijaca i to na jednoj od kljucnih utakmica u borbi za novo finale i sansu za novi sampionski pehar. Vise gledalaca je bilo u Kupu nego ovde stvarno sramota. Momci su u zadnjih nekoliko sezona osvojili titulu,3 kupa,2 ABA Lige,igrali cetvrtfinale Evrolige i polufinale Evrokupa zasluzili su podrsku…

Reply
cale мај 28, 2016 at 22:19

slazem se sa tobom,ja sam udaljen 350 km,ali kad god mogu svratim i bodrim nase sampione.davidovac,dobric,apic interesantni veoma,eliot vilijams ce uskoro biti slobodan pa da pokusamo da ga dovedemo,ali mislim da ce covke opet napraviti sjajne poteze

Reply

Leave a Comment