Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Лазић и Штимац: Да завршимо серију што пре

Бранко Лазић, један од десеторице кошаркаша са највећим бројем утакмица у историји Црвене звезде, задовољан је игром екипе на почетку полуфиналне серије домаћег плеј-офа и нада се да ће црвено-бели већ у недељу изборити пласман у финале.

– Пружили смо најбољу партију против Меге од почетка сезоне. Било је јасно од почетка да ћемо добити, са том намером смо изашли на терен, целу утакмицу смо градили резултат. Играли смо добро, првенствено у одбрани смо затворили све те њихове шутеве, та нека отварања са стране и направили смо ту велику разлику коју смо држали до самог краја.

Заменик капитена и вођа тима током већег дела ове сезоне у одсуству Луке Митровића, оптимиста је по питању брзог пласмана у завршну представу, иако неће бити нимало лако против талентованог тима Меге на гостовању.

– Сигурно ћемо ићи тамо да добијемо и да што пре завршимо серију, јер је сезона стварно предуга, имамо доста утакмица иза себе, тако да ћемо дати све од себе да серију завршимо у недељу у Митровици. Они већ другу сезону играју тамо, сигурно ће бити тешко, али ми имамо наш циљ и идемо ка томе.

1stimac

Звездин центар Владимир Штимац још једном је пружио велики допринос екипи за непуних 15 минута колио је провео у игри нанизавши седам скокова и пет поена (индекс 10). Популарни Штиме није штедео комплименте на рачун ривала.

Мега је једна изванредна екипа. Имају одличне играче, довели су двојицу новајлија који су исто одлични – Рашића знамо, искуство велико, мали Зубац је НБА потенцијал, тако да знамо сви о чему се ради, знамо каква су екипа. Добили смо овде и сада идемо тамо да завршимо серију што пре.

Ипак, Штимац је изнад свега опрезан против Меге имајући у виду да су ове сезоне забележили сјајне резултате и освојили Куп Радивоја Кораћа.

– Задовољни смо, али никад против Меге не треба да се опустимо, јер су они одлични. Ми би волели да се серија заврши одмах, али видећемо, они су јако незгодни на њиховом терену – закључио је центар црвено-белих који се није нашао на скраћеном списку репрезентације Србије од 16 имена, који је објавио селектор Ђорђевић.

Повезане вести

Leave a Comment