Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Звезда у финалу Суперлиге!

Кошаркаши Црвене звезде Телеком пласирали су се у финале Суперлиге, пошто су и у другој утакмици савладали екипу Мега Лекса, овога пута као гости резултатом 84:74 (14:13,23:25,18:17,19:9) и укупним резултатом 2;0 стигли на корак од одбране титуле.

Црвено-бели је пред 1500 гледалаца у дворани „Пинки“ у Сремској Митровици предводио домаћи тандем, капитен Лука Митровић са 20 поена и 7 скокова, и плејмејкер Стефан Јовић са 18 поена и 9 асистенција

Ово је била седма победа изабраника тренера Дејана Радоњића у дуелима са екипом Мега Лекса ове сезоне, и трећа у Сремској Митровици.

По изузетно топлом и спарном времену у дворани, црвено-бели су одиграли још један изједначен меч са одличном екипом из Митровице у прве три четвртине. Након прве деонице Црвена звезда је водила 14:13, иако је одлично отворила утакмицу и водила 9;4, након поена Цирбеса и Кинзија, у другом периоду изабраници Дејана Милојевића су заиграли боље и након тројке иВановића и двојке вечерас врло запаженог Јанковића преузели вођство, које је износило максималних 27:21 средином 2.четвртине, на коју су црвено-бели након офанзивних скокова Штимца узвратили серијом од 8:0.

Од тог тренутка виђена је резултатска „клацкалица“ која је трајала до 30.минута и резултата 55:55 (тројка Лазића из угла за изједначење).

Након два брза и неопрезна фаула Загорца, црвено-бели су отворили последњу четвртину серијом 5:0, а последњи покушај домаћина да се врати у утакмицу био је кош уз фаул Јанковића за 59:62. Од тог тренутка играли су само црвено-бели, кошевима Гудурића (закуцавање), капитена Митровића и након тројке Лазића, вођство је нарасло до максималних +7 за Црвену звезду (62:69),након чега су браниоци трофеја рутински привели утакмицу крају и пласирали се у ново финале КЛС.

Црвено-бели су у Сремској Митровици ухватили чак 15 лопти у нападу, а занимљиво је да је Владимир Штимац, иако без поена био један од најдоминантнијих у том сегменту игре, јер је направио чак 13 скокова, од тога 6 у нападу.

Црвена звезда Телеком: Кинси 6+4 ск, Ребић 1, Дангубић 2, Митровић 20+7 ск, Лазић 6+6 ск, Мицић, Симоновић 4, Гудурић 9, Јовић 18+9 ас, Милер, Цирбес 8+4 ск, Штимац 13 ск.

Повезане вести

2 comments

delije župa мај 30, 2016 at 11:05

Apsolutno si u pravu prijatelju,jer tako su oni nas dobili prethodne dve utakmice,sad treba uzvratiti istom merom!!!

Reply
ShoNe мај 29, 2016 at 23:29

Sad u finalu igrati maksimalno agresivno. Ako treba svi da izadjemo sa 5 licnih, ali mi da premlatimo njih, ne oni nas.
Bitnije nam je sad ovo nego sve pre ovoga, treba pokazati snagu i ne dovoditi pobedu u pitanje.

Reply

Leave a Comment