Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Митровић и Радоњић након пласмана у финале плеј-офа

Капитен Црвене звезде, Лука Митровић одиграо је најбољу утакмицу после повратка на терен и био најефикаснији у редовима црвено-белих на гостовању против Меге са 20 поена. За два поена је шутирао 9/10 и додао седам скокова.

– Утакмице Звезде и Меге су већ постали дерби мечеви, онако пуни неке мотивације, велике енергије, па чак и варница. Нарочито је плус што је полуфинале и још утакмица на гостујућем терену. Очекивали смо све само не лак посао. Прво полувреме које смо одиграли изузетно слабо и у ком смо остали у игри само неком активношћу у скоку, добром контролом офанзивног и дефанзивног скока. Све оно што смо грешили у првом полувремену исправили смо у задњих петнаестак минута и показали како треба да играмо као тим у финалној серији ако желимо да узмемо титулу. Мислим да је тих 15 минута репер како треба играти. Можда нисмо играли лепо и за уживање, али смо одиграли као тим. То је оно најбитније и то је оно што доноси титуле. Честитао бих екипи Меге не само на овој утакмици, него на целој сезони. Имамо пар дана до финала да се спремимо ко год нас тамо буде очекивао.

Тренер Црвене звезде, Дејан Радоњић, изнео је своје виђење друге утакмице полуфиналне серије српског плеј-офа.

– У кратком периоду смо имали стварно доста утакмица против Меге и као што сам раније рекао, у Митровици је борба увек велика и с једне и с друге стране. Добро смо почели меч, међутим, током прве четвртине ушли смо у један дужи период игре која није била добра, омогућили Меги да игра добро, даје лаке поене, погађа шутеве, стекне предност. Дуго смо се тражили и успели смо ето у тој задњој четвртини да одиграмо пре свега на резултат, градећи поен по поен, да би на крају дошли до онога због чега смо и дошли да завршимо ову полуфиналну серију.

Звездин стратег се захвалио и присталицама браниоца титуле на подршци.

– Хвала навијачима који у дошли да нас бодре, а то нам је пуно значило.

Није Радоњић желео да лицитира са именом ривала кога би више желео у финалној серији.

– Наша жеља је да у финалу будемо добри и да будемо бољи од противника. Као што знате ја не анализирам и не правим припрему док не буде све завршено. Чекамо да видимо да ли је у понедељак тај последњи меч или не и онда наравно после тога иде анализа онога што следи. У сваком случају наша жеља је да будемо бољи од противника и ето да покушамо да у ову дугу и напорну сезону уђемо на најбољи могући начин. Имамо неколико дана да се регенеришемо. Оно што сам заборавио да кажем је да су били стварно тешки услови за игру, изузетно вруће, ја сам сав мокар, тако да треба у овим данима да искористимо мало времена да се екипа и одмори и припреми за сигурно исцрпљујућу серију која нас чека у финалу – истакао је тренер црвено-белих.

Повезане вести

1 comment

cale мај 30, 2016 at 19:28

micica motkom oterati,stimcu se zahvaliti,stranci ce otici,lazica pustiti da zaradi(mnogo nas je zaduzio,borac bez mane i straha),prikljuciti davidovca,dobrica,apica,ako je moguuce dovesti jaramaza i zagorca,vise prostora simanicu,u covica ne sumnjam da ce odraditi ekstra prelazni rok,

Reply

Leave a Comment