Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоСтрељаштво

Себићу два злата, Јасни бронза у трећем колу Купа Србије

Најбољи стрелац Црвене звезде, Миленко Себић, наставио је са серијом освајања медаља, што на међународним, што на домаћим такмичењима.

Да је у сјајној форми и након сребра на Светском купу у Минхену потврдио је освајањем најсјајнијих одличја у трећем колу Купа Србије које је одржано у Новом Саду минулог викенда. Тријумфовао је на такмичењу малокалибарском пушком 60 метака лежећи са 206,6 кругова, испред Дејана Пешића (Панчево 1813) са 203,4 круга и Лазара Ковачевића (Јагодина 92) са 183,4 круга. У квалификацијама је Себић такође имао најбоље остварење од 621,9 кругова.

Пре тога је до златне медаље стигао и у дисциплини малокалибарска пушка тростав (3×40 метака) са 454,7 кругова оставивши иза себе Борислава Мазињанина (Палилула) 450,5 и Лазара Ковачевића (Јагодина 92), који је са 440,0 кругова стигао до прве од две бронзе у Новом Саду. Себић је и у квалификацијама био убедљиво најбољи са 1.173 круга.

Код дама једну медаљу за црвено-беле освојила је легендарна Јасна Шекарић у дисциплини малокалибарски пиштољ (30 метака брза + 30 прецизна паљба). Финале јој је измакло у распуцавању за само један унутрашњи центар мање од Бранкице Зарић из Валтер пистолса која је касније освојила злато тријумфом у финалу против Александре Ристовић (Звездара) са 7:3 у поенима по серијама, док је Јасна у борби за бронзу славила против Данице Рашете (Земун Центар), такође резултатом 7:3. Занимљиво је да је Звездина узданица Зорана Аруновић била најбоља у квалификацијама са 577 кругова, али касније није успела да стигне до борбе за медаље. Јасна је имала трећи резултат у квалификацијама са 568 кругова.

Повезане вести

Leave a Comment