Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Повратак Јоване Милинковић и три стипендијска парафа

Женски фудбалски клуб Црвена звезда након завршетка сезоне увелико прави планове и склапа тим за нове изазове који следе.

Јована Милинковић, некадашња репрезентивка се вратила у старо јато након успешне интернационалне каријере с намером да остане у клубу на дужи временски период. За Звезду је наступала у прве три сезоне од формирања, између 2011. и 2014. године, а најбољи учинак остварила је у сезони 2012/13, када је на 19 утакмица у свим такмичењима постигла четири поготка. С обзиром да ће у децембру напунити тек 21. годину, пред овом везном фудбалерком је практично цела каријера, а ми се надамо да ће са црвено-белим тимом стићи и до првог пехара у клупској историји.

Претходних дана било је доста догађаја у клубу, како мушком, тако и у женском, тако да су прве стипендијске трогодишње уговоре потписале талентоване фудбалерке Анђела Крстић, Ксенија Павловић и Емилија Живковић, које су прошле све млађе репрезентативне категорије и представљају будућност српског фудбала. Ово је само најава да ће ускоро бити још потписа надарене деце из Звездине фудбалске школе и порука конкуренцији да не покушава поново да преотме Звездине таленте, јер то више неће бити изводљиво.

1parafi

Анђела Крстић је пре четири године стигла у Звездин летњи камп на препоруку свог тренера Лазе из Школе фудбала “Вук“ из Параћина и од тада је константно учесник црвено-белих кампова, а стигла је и да одигра пар пријатељских утакмица у дресу првог тима. Важи за изузетно надарену играчицу, а уз то је велики Звездаш и члан генерације која би могла у будућности да испише историју женског клупског фудбала у Србији.

Ксенија Павловић је још једна у низу Звездиних “беба“. Стручњаци јој предвиђају запажену каријеру, тако да је параф за црвено-беле био логичан корак у њеном даљем развоју. Већ је прошла припреме са првим тимом и пред њом је период у коме ће покушати да се наметне као узданица нове Звезде која би могла да заблиста у будућности и донесе прву шампионску титулу на Маракану што се тиче наших дама.

Емилија Живковић, такође Звездино дете и велики фудбалски таленат из наше школе, али и играчица која је борбеношћу, жељом и залагањем већ задобила поштовање Звездиних првотимки са којима је већ увелико тренирала и играла припремне мечеве, тако да има одличну почетну позицију да израсте у будућег вођу тима, а са таквим ставом ни капитенска трака неће бити далеко од ње једног дана.

Повезане вести

Leave a Comment