Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Гудурић: Овога ћу се увек сећати и опет бих исто урадио

Марко Гудурић ће своју дебитантску сезону у првом тиму Црвене звезде памтити по многим утакмицама у којима је био кључни човек када је требало иницирати серију за преокрет, утабати стазу ка победи или одлучити утакмицу, али на овакав начин пресудити вечитом ривалу далекометним хицем у последњим моментима уз невероватну хладнокрвност, то могу само велики играчи, какав постаје и млади бек наше екипе.

Утисци су били свежи када је јунак утакмице поделио своје утиске са припадницима седме силе.

– Није се још слегло. Стварно велика победа, из простог разлога што смо били у заостатку од 20 разлике. Ушли смо у свлачионицу мало нервозни. Можда нисмо очекивали после победе у првој утакмици овакав одговор Партизана. Они су ношени својим навијачима изашли стварно мотивисани, заслужено водили то прво полувреме. У другом полувремену смо се договорили да стиснемо мало, да узвратимо и ми јако и мислим да смо на неки начин заслужили ту победу.

Када је густо зна се коме иде лопта у редовима првака Србије и АБА лиге, необично је само што је у питању један од најмлађих у тиму, а то није чест случај у евролигашким саставима.

– То је целе сезоне тако било. Тако сам играо. Тренер и саиграчи верују у мене. На мени је да наставим да радим то и да наставим да погађам.

Зна Гудурић колико је опуштање могло скупо да кошта Звезду, па зато напомиње да се у уторак мора окончати финална серија.

– Не знам шта рећи. Стварно ми је драго што је ушла лопта и што смо победили, али опет, морамо да се окренемо следећој утакмици. Не смемо да се опустимо као ово прво полувреме и морамо да завршимо посао.

Јунак друге финалне утакмице није пропустио прилику да се захвали навијачима црвено-белих на подршци.

– Овом приликом бих желео да се захвалим навијачима који су дошли у великом броју. Стварно су сјајно навијали. Хвала им до неба.

Сећаш ли се одлучујућег момента?

– Сећам се. Вероватно ћу се сећати увек. Вероватно бих исто урадио да опет тако добијем лопту. То је то.

Шта ти је рекао тренер када си улазио у игру?

– Рекао ми је само да уђем уместо Теренса. То је то, ништа специјално, стандардно све. Зна се мој задатак – да помогнем тиму да победи. То је то, као и код сваког појединца.

Црвено-бели су на корак од одбране титуле првака државе, а последњи пут су успели да вежу два шампионска трофеја 1993. и 1994. године када је Лале Лучић у незаборавним сезонама довео екипу до трофеја.

– Прва меч лопта пред нашим навијачима. То мора да се искористи и нема шта друго да се каже.

Шта рећи, Марко Гудурић, ас челичних нерава, срца великог као Русија, будућност српске кошарке, херој и љубимац навијача Црвене звезде.

https://www.youtube.com/watch?v=AhIgX29SEZk

Повезане вести

Leave a Comment