Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоСтрељаштво

Стрељаштво: Себић оборио рекорд Србије у троставу

Миленко Себић је у фантастичној форми, коју је наставио да показује на најзначајнијим такмичењима у серији.

Најбољи Звездин стрелац је овога пута одбранио титулу најбољег на финалу Купа Србије у Новом Саду у дисциплини малокалибарска пушка тростав (три пута 40 метака). Погодио је 462,8 кругова и за 2,7 кругова поправио сопствени национални рекорд који тек што је поставио пре десетак дана у време када је освојио сребрну медаљу на Светском купу у Минхену.

Иза Звездиног аса остао је Стеван Јовановић („Чика Мата“) са 458,5 кругова и Стеван Плетикосић („Чика Мата“) са 446,1 кругом. Себић је и у квалификацијама био најуспешнији такмичар са 1.177 кругова, испред Плетикосића (1.173) и Јовановића (1.169).

Запажено остварење имала је и Звездина такмичарка Алина Себић, која је заузела четврту позицију у дисциплини малокалибарска пушка 60 метака лежећи са 614,9 кругова.

Миленко Себић је другог такмичарског дана освојио сребро у дисциплини малокалибарска пушка лежећи 60 метака са 207,2 круга. Плетикосић је имао 2,2 круга више и окитио се златном медаљом, док је треће место освојио Милутин Стефановић, још један стрелац из редова “Чика Мате“ са 186,4 круга. Звездин такмичар је у квалификацијама заузео друго место са 621,8 кругова, док је Платикосић имао само 0,4 више.

Повезане вести

Leave a Comment