Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Нови успех Омладинске школе!

Млађи кадети нашег клуба (генерација 2000) и пионири (2001) у витрине Омладинске школе донели су два нова пехара! Они су на турнирима у Италији и Немачкој још једном показали снагу и величину Црвене звезде и на најбољи могући начин су репрезентовали наш клуб, оставивши иза себе бројне европске великане!

Млађи кадети Црвене звезде учествовали су у Италији на турниру под именом „Пинето Пескара“, и успели да тријумфују.

Црвено-бели су прошли групе, иза себе оставивши Интер, Пескару и Виртус, а у полуфиналу их је чекао Арсенал. Након регуларних 2:2 (стрелци Стефан Торбица и Милан Савић), наши млађи кадети били су успешнији након извођења једанаестераца.

У великом финалу, дечаци из Каљарија морали су да пруже руке нашим момцима, након убедљивог пораза који су доживели од Црвене звезде – 3:0! Стрелци у финалној утакмици били су Радивој Босић, Александар Костић и Милан Шикањић.

– Организација је била одлична, а услови за играње утакмица такође. Организатори турнира су се максимално потрудили да све буде у најбољем могућем реду, тако да се надам да ћемо следеће године опет играти у Пескари са годину дана млађом селекцијом и да ће имати прилику да одбране трофеј. Тимови имају различите стилове играња и то је било велико искуство како за играче тако и за стручни штаб – изјавио је тренер екипе Никола Пуача.

Милош Гордић је изабран за најбољег голмана турнира, а најлепши гол дело је Стефана Торбице, против Арсенала.

Фудбалери који су учествовали на турниру су: Милош Гордић, Стефан Петров, Марко Јанковић, Марко Којић, Марко Конатар, Александар Костић, Дамјан Даничић, Јован Илић, Стефан Сантрач, Михајло Аћимовић, Никола Симоновић, Милан Томић, Радивој Босић, Жељко Гаврић, Данило Бацановић, Милан Савић, Милан Шикањић, Стефан Торбица.

Годину дана млађи петлићи нашег клуба учествовали су на веома јаком турниру у Немачкој и такође успели да освоје прво место!

У групној фази, Црвена звезда је савладала АЗ Алкмар голом Едина Ајдиновића, потом смо ремизирали 2:2 са Штутгартом (Вукан Ковач и Марко Дедијер), да би у трећој утакмици Звездини пионири били бољи од вршњака из Гројтер Фирта резултатом 4:3 ( Његош Купусовић два гола, Борисав Бурмаз и Лука Великић).

У полуфиналу, савладан је Зенит након извођења једанаестераца, пошто је након регуларног дела игре било 1:1 (Лука Великић). У пенал серији, резултат је гласио невероватних 15:14 за Црвену звезду, а голман Вељко Тасић одбранио је чак четири једанаестерца.

У финалу против репрезентације Баварске (у којој играју четири играча Бајерна из Минхена), меч је завршен без голова, а наши дечаци су поново након извођења једанаестераца били бољи, и освојили су турнир.

– Терен је био одличан и организација врхунска, буквално су се трудили око свега. Пуно наших људи који раде у Немачкој су свуда били са нама и бодрили нас током свих утакмица на чему им се искрено захваљујем испред нашег клуба – изјавио је тренер екипе Мирко Буњевчевић.

Голман Лука Крстовић изабран је за најбољег голмана турнира, а сви играчи који су наступали на турниру су: Един Ајдиновић,Борисав Бурмаз, Марко Дедијер, Растко Ђорђевић, Страхиња Ераковић, Никола Јеремић, Богдан Јочић, Лука Крстовић, Његош Купусовић, Вукан Ковач, Лука Петровић, Андрија Рајовић, Никола Шаренац, Никола И. Стајић, Никола М. Стајић, Матеја Стојановић, Вељко Тасић, Никола Васић и Лука Великић.

Повезане вести

Leave a Comment