Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Рвање: Президент Куп у организацији Црвене звезде

Рвачки клуб Црвена звезда уз помоћ Рвачког савеза Београда и Рвачког савеза Србије, под покровитељством Градског секретаријата за спорт, организује трећи међународни Президент Куп за млађе пионире, пионире, кадете и јуниоре у мушкој и женској конкуренцији, као и сениорско такмичење у конкуренцији дама.

Директор Рвачког клуба Црвена звезда, Далибор Перовић, на конференцији за медије потврдио је да ће овај рвачки турнир бити један од најмасовнијих на овим просторима.

– Специфично за овај турнир је то што ће бити до сада најмасовнији. До сада смо то радили доста квалитетно, с тим што је одзив био три до четири земље из окружења и од прилике око 150 такмичара. На овај турнир упутили смо позив на адресу 25 земаља из целог света. За сада се одазвало 12 држава и неких 130 странаца. До краја недеље очекујемо можда још две до три земље и још око четрдесетак бораца, па ће укупан број странаца бити близу 200. Са нашим борцима очекујемо укупан број од 700 бораца, по чему ће то бити један од најмасовнијих турнира организованих на овим просторима. По први пут уводимо једну новину на овим просторима. То сам до сада виђао само по колеџ такмичењима у Америци, где се такмичења одвијају на седам, осам, десет борилишта. До сада је то рађено на три до четири борилишта максимално у региону, а сада ћемо ми први пут поставити седам борилишта и покушати да парирамо тим великим силама и организацијама. Такмичење се одржава у Спортском центру Бањица. Свечано отварање је у недељу од 11 часова. Елиминационе борбе стартују од 11 и 30, видећемо како то буде текло – истакао је Перовић, а затим појаснио у којим све категоријама ће се одвијати такмичења.

– На неколико турнира ове године смо остварили значајне резултате. Турнир је организован за децу узраста од млађих пионира, старијих пионира, кадета и јуниора у мушкој конкуренцији грчко-римским стилом, као и за девојчице кадеткиње, пионирке, јуниорке и сениорке, комплетан женски узраст, а за мушкарце све осим сениора. Урадили смо пар најава за овај турнир кроз неке јавне промоције које су одржане у виду јавног часа рвања са поделом карата и позивница за учешће. Промоције су одржаване у Зоолошком врту, на Ади Циганлији, на Тргу републике, у петак је промоција у главном атријуму Делта ситија. Велика је посета, велико интересовање, очекујемо заиста велики одзив публике.

Свечано отварање трећег међунароног рвачког турнира Президент Куп заказано је за недељу од 11 часова у СЦ “Вождовац“ на Бањици, а улаз ће бити слободан за све љубитеље овог борилачког спорта.

Повезане вести

Leave a Comment