Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоРагби

Звездини рагбисти у походу ка првом Купу Србије у историји клуба

Рагбисти Црвене звезде у недељу се боре за други трофеј у сезони. Куп Србије стигао је до саме завршнице, а ривал црвено-белима је актуелни шампион Дорћол. Финале је на програму у недељу од 17 часова и 30 минута на стадиону новобеоградског Радничког.

Звездашима ове сезоне иде одлично на домаћој сцени у рагбију 13. Најпре су отворили сезону освајањем Супер купа Србије тријумфом управо против Дорћола резултатом 30:0. Био је то други трофеј РЛК Црвене звезде у клупској историји након шампионске титуле из 2014. године, којом је прекинута дугогодишња доминација Дорћолаца, који су у поменутом Супер купу били значајно ослабљени.

Не само што је Црвена звезда почела сезону освајањем пехара, већ је касније наставила победничку серију у првенству и засела на чело табеле које не испушта од старта такмичења и тренутно са 12 бодова држи прво место испред Партизана са 10 и Дорћола који има осам бодова. Црно-бели имају меч мање, а Дорћолци две утакмице мање. Једини лигашки пораз црвено-бели су претрпели управо од Дорћола (30:44), који ће сигурно бити највећи ривал за освајање оба трофеја до краја сезоне, без обзира на тренутно стање на табели, јер је Партизан у вечитим дербијима савладан сваки пут ове сезоне.

Лидер српског шампионата је у националном купу на путу до саме завршнице избацио Раднички из Ниша у четвртфиналу резултатом 54:4 (28:0), а у полуфиналу је недавно нанет и трећи пораз вечитом ривалу Партизану ове сезоне. Било је убедљивих 40:8 (22:0).

Одличну форму црвено-бели су потврдили и минулог викенда када су у шампионату Србије убедљиво славили на Ади Циганлији против Радничког из Ниша у 8. колу резултатом 56:10 (28:10). Дорћолци су такође изузетно спремни о чему говори и њихова уверљива победа против Радничког у Новој Пазови од 60:16 (30:12).

Разлика у квалитету између Дорћола са једне и Црвене звезде и Партизана са друге стране се последњих година потпуно избрисала, тако да се ове сезоне три клуба равноправно боре за титулу, што даје посебну драж такмичењу које је сада изузетно занимљиво, па нема сумње да ће и предстојеће финале Купа Србије бити права посластица за љубитеље српског рагбија, а Звезда ће јуришати на свој први пехар у најмасовнијем такмичењу. Војислав и Владислав Дедић, Зоговић, Срећковић, Костадиновић, Трифуновић, Милановић, Бајић, Васиљевић, Пулен, Ченгај, Ћосић, Миленковић, Манак, Жујић, Томић, Петровић и друштво спремни су да испишу историју и обогате трофејну годину Спортског друштва Црвена звезда новим пехаром. Желимо им много среће!

1najavaragbi

Повезане вести

1 comment

LA[K]I јун 12, 2016 at 23:25

Bravo momci!!!

Reply

Leave a Comment