Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Милер и Цирбес у Макабију, Израелци би и Јовића

Према писању домаћих, али и израелских медија, Квинси Милер и Маик Цирбес нови су играчи Макабија из Тел Авива.

Промоција сјајног двојца Црвене звезде биће одржана у недељу. Поједини медији пишу да су Израелци „загризли“ и за Стефана Јовића, али он има уговор са нашим клубом до 2017. године и велико је питање да ли би га спортски сектор пустио.

Пред нама је дефинитивно „вруће“ лето у кошаркашком клубу обзиром да ће бити потребно пронаћи замене за неколико важних играча који ће напустити Мали калемегдан овог лета.

Позивамо вас да на МЦЗ форуму дискутујете о прелазном року у кошаркашком клубу!

Повезане вести

15 comments

Miloš Mister NO јун 13, 2016 at 10:25

Zna li neko da li Zvezda dobija neko obeštećenje za Cibersa i Milera?

Reply
Драган јун 13, 2016 at 11:22

Не добија.

Reply
drmr јун 12, 2016 at 14:51

Pre svega, s obzirom da je sad ABA liga obezbedjuje mesto u EL potrebno je da napravimo skladan sastav od par jako dobrih igraca koji mogu da budu I stranci I da ostali deo ekipe popunima nasim igracima koji su vec sada dokazani ili od kojih se ocekuje da u sledecoj sezoni da eksplodiraju. Shodno tome misljenja sam da je treba dovesti najvise 4 stranca koji moraju da budu odlicni igraci, a pre svega timski koji ce ovaim nasim klincima doneti iskustvo I manje opterecenje dok I sami ne budu dovoljno zreli da se nose sa moranjem I pritiskom svake pobede u dresu Zvezde vec od sledece sezone. Ova sezona je jako bitna kao I prethodna tek zavrsena jer osvajanjam ABA lige I ponovnim plasmanom u EL Zvezda ostaje miljama ispred konkurencije sa vecinom svojih igraca koji ce onda biti sposobni da preuzmu odgovornost I iznesu pritisak, zato je ova sezona mozda jos I znacajnija od prosle. Iz sadasnje ekipe mislim da treba da pustimo Tejica, Rebica I Simanica da sledece sezone igraju u Megi, uz Aranitovica koji je vec tamo I Glisica ako predje kod nas, gde bi se razigrali I prilagodili na seniorku kosarku u pravom smislu (gde bi im bila prva prava seniorka sezona sa vecom minutazom) I gde bi nam stvarno pokazali da li su za Zvezdu u buduce ili ne. Mega bi mogla I morala da nam bude ekipa gde bi momci stasali u FMP-u dobijali sansu da igraju ABA ligu I gde bi se videlo da li imaju stofa za velike stvari I EL u Zvezdi a ne kao da do sada samo treniraju I greju klupu…
Na poziciji 1. vidim vec dokazanog Jovica I jednog stranca (mislim da bi nam pun pogodak bio Tulson (iz Zenita koji ce sledece godine igrati EK) koji je vec dovoljno iskusan, dobar je organizator, timski je igrac I moze ako je potrebno da da I 10-15 poena ako zatreba).
Na poziciji 2. vidim dosadasnje igrace Lazica (koji nam je jako deo odbrane ali moze da da I neke poene (uglavnom trojke) ali nije bas konstantan sto se tice napada), zatim voleo bih da vidim Pulena (jako dobar scorer a moze da pomogne I oko organizacije ako bas zatreba) I jos jednog igraca izmedju Dobrica (ono sto pokazuje je da je vec prevazisao KLS I da moze I ozbiljnijim ekipama da da 20-tako poena kao protiv Mege i Partizana) I Davidovca (koji je sa druge strane igra sve, allround igrac sa dosta skokova, solidnim sutom I osecajem za asistencije).
Na poziciji 3. vidim sledece sezone jos boljeg I iskoriscenijeg Gudurica (kao scorera uz par akcija namenjenih samo njemu), uz Zagorca iz Mege (takodje allround igrac), I Simonovica (koji nije bas konstantan u napadu ali kada ga krene moze da da I po 5-6 trojki uz jako dobru odbranu koji igra I iskustvo koje poseduje).
Na poziciji 4. vidim Mitrovica koji je dosao blizu nekog svog limita I moze da nam bude jako dobra rezervna cetvorka (nema fizikalije za savremene igrace na toj poziciji ali je intaligentan igrac sto mi je plus) uz jedno pojacanje , nekog stranog igraca, jakog, skocnog I eksplizivnog (tipa Lazmea, Gista ili Hantera, ne oni vec igrac tog tipa).
Na poziciji 5. voleo bih da vidim Dubljevica iz Valensije (levoruk, jak, tehnicki dobar, jak u skoku I napadu), od srpskih igraca mozda Milutinova da nam bude drugi centar (mlad ali opet iskusan za svoje godine I mogao bi da bude prvi centar za dve godine), I Apica iz FMP-a (koji moze da pokrije pozicije 4. I 5. a koji je mlad levoruk, a prevazisao je KLS, dobro se nosio sa igracima Mege I Partizana I clan je zlatne generacije). Ukoliko su neizvodljivi Dubljevic ili Milutinov voleo bih da vidim nekog stranca crnca (mozda nekog iz Barselone ionako ih imaju koliko hoces).
Sto se tice Dangubica mislim da je on kosarkaski limitiran, da ima jako dobre fizikalije ali da je slabo kosarkaski intaligentan, te da mu je ovo sada vec limit I da je slab za nasu Zvezdu. Stimac je veliki borac ali moramo da dovedemo nekog centra koga cemo spremati da bude nosilac sledece sezone a to Stimac svakako nije… Micic izgleda ni nije nas igrac pa ga I ne racunam.
Ovogodisnji budzet sugurno moze da obezbedi ovu ekipu, posebno jer bi Tulson I Dubljevic dosli iz ekipa iz EK, Pulen bi tesko nasao angazman u ovoj novoj EL sa 16 klubova. Ne verujem da bi im plata bila visa od 400000 evra za sezonu i uz jednog jakog stranca na 4. za iste pare to bi bila extra ukomponovana ekipa koja bi se prosetala ABA I KLS-om.

Reply
Hadži Dragan јун 10, 2016 at 17:26

Srećno vam bilo delije naše!Boljeg stranca od Milera nismo imali.Cirbes je odmah iza.Mnogo vas volim.

Reply
kastiljo јун 10, 2016 at 13:57

Ovo leto nam je biti ili ne biti ako zelimo da dovedemo Teodosica…Kolko god nerealno zvucalo,s obzirom na platu od 2.5miliona,mislim da je moguce jer je i sam nekoliko puta rekao da zeli da dodje u Zvezdu dok je jos u punoj snazi… Kakav tandem plejmejkera bismo imali ako ostane Jovic a dodje Teo…Najbolji u evropi..

Reply
Petar јун 10, 2016 at 14:19

Ove sezone nema nikakve sanse da ga dovedemo. Mozda sledece jer mu istice ugovor.

Reply
kastiljo јун 10, 2016 at 15:16

Ja nesto mislim da sam na nekim portalima procitao da mu ove godine istice ugovor i da ne planira da ga produzava…Ma i sledece sezone da ga dovedemo,majstor je majstor…Covek u stanju da izgubi 10 lopti na utakmici ali i da ubode 10 trojki s jedne noge sa zvukom sirene…

Reply
Stefan Ljuna јун 10, 2016 at 13:45

Sto idu u Makabi kad ce svakako i sa njima i sa nama igrati Evroligu ili idu zbog para

Reply
kastiljo јун 10, 2016 at 15:17

Sta ti ovako iskreno mislis da je odgovor na ovo tvoje pitanje? 😀

Reply
окнарб јун 10, 2016 at 12:29

вратите александрова, калинића.можда нам требају чак два центра ,два крила шутера и плеја

Reply
Petar јун 10, 2016 at 10:17

Ja se iskreno nadam da cemo uspeti da dovedemo Zagorca. Realno, bolje nisko krilo od njega ne postoji u Srbiji. Takodje, mislim da bi prava pojacanja bila i Ivanovic i npr. Heslip, decko koji igra na poziciji dvojke i neverovatan je suter. Realno je ocekivati da Rebrona posalju u fmp na kaljenje i ne razumem zbog cega ranije to nisu uradili. Pretpostavljam da cemo ubaciti Dobrica, Aranitovica i Radanova u prvi tim i tako ga podmladiti. Tu se jos nalaze Gudura i Simanic koji ce biti strasan igrac samo kad uspe da se opusti na terenu, a opustice se kada dobije vecu minutazu. Ovo treba da bude kostur tima narednih par godina, a pored njih nam trebaju i neki iskusniji i provereni igraci.

Reply
you'll never walk alone јун 10, 2016 at 10:05

neka puste jovica ali da dovedu nedovica.i rebica da oteraju

Reply
Ћошке јун 10, 2016 at 11:22

Недовића? Ово схватам као шалу.

Reply
pera јун 10, 2016 at 11:52

Covek potpisao ugovor pre dva dana na dve godine. Ko sve ne komentarise kosarku. Ide i Jovke ali bato Izraelci da odrese kesu i klubu. Mislim da pominjanje Aranitovica i Radanova za ovo leto nisu realna. Mozda za godinu dana. Dobric da, vraca se i Tejic. Milutinov? Enigma broj jedan ako dodje imace sansu da pored Radonje napravi dobru karijeru i unapredi svoju igru. Sto se odlazaka tice mislim da odlazi i Simon jer treba zaraditi a takodje i Stime. Dakle ponovo pravljenje tima jer odlazi pola tima kao i svake godine i to je znak da se dobro radi u klubu. Mora se nastaviti kontinuitet sa strucnim stabom a ovo ostalo ce se samo unapredjivati.

Reply
kastiljo јун 10, 2016 at 15:19

Ako ode Jovic treba dovesti Stefana Markovica…Maltene identicni igraci po stilu igre.

Reply

Leave a Comment