Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Свуда грми около: Фудбалери и кошаркаши шампиони у истој години, бројне титуле у разним спортовима

Скоро се не памти трофејнија сезона за Спортско друштво Црвена звезда него што је ова 2015/16 у којој су црвено-бели успели да освоје бројне пехаре у многим спортовима и то у оним најпопуларнијим као шлаг на торту.

Први пут од 1969. године Звезда је шампион државе у фудбалу и кошарци, а ако се рачуна и одбојка, такав подвиг остварен је само 1951. године, када су црвено-бели подигли пехаре у ова три спорта. Ово је иначе четврти пут да је Црвена звезда у једној години освојила шампионске трофеје у фудбалу и кошарци, јер је поред 2016, 1969. и 1951. то успела и 1953. године.

1t

Изузетна сезона 2015/16 у којој наше спортско друштво има већ 21 пехар рачунајући период од минуле јесени до садашњег тренутка, али то још није коначан биланс, јер у недељу рагбисти (тринаестица) играју финале Купа Србије, а атлетичарке и атлетичари ће ускоро имати прилику да се боре и за титуле првака након освајања Куп трофеја минуле недеље, рагби 13 и рагби 15 клубови воде на првенственим табелама, али ће се њихови шампионати завршити касније током ове године, а ту је и рагби 7, где црвено-бели бране титулу освојену крајем прошлог лета.

1czsampion

Ево и биланса трофеја црвено-белих у сезони 2015/16 (од календарског почетка прошле јесени до сада) уз напомену да су титуле у тенису у обе конкуренције, наслов светског шампиона и титула првака у каратеу освојени крајем прошле године.

ФУДБАЛ

Титула првака Србије (М)

КОШАРКА

Титула првака Србије (М)

Шампион АБА лиге (М)

Куп Србије (Ж)

ОДБОЈКА

Титула првака Србије (М)

Победник Купа Србије (М)

ВАТЕРПОЛО

Титула првака Србије (Ж)

Победник Купа Србије (Ж)

КАРАТЕ

Шампион света у фудокану (М)

Шампион Србије (традиционални карате)

ТЕНИС

Титула првака Србије (Ж)

Титула првака Србије (М)

МАЧЕВАЊЕ

Шампион Србије – флорет (Ж)

Шампион Србије – мач (М)

Шампион Србије – сабља (М)

СТРЕЉАШТВО

Шампион Србије – ваздушни пиштољ (Ж)

Победник Купа Србије – ваздушни пиштољ (Ж)

СТОНИ ТЕНИС

Шампион Србије (М)

АТЛЕТИКА

Победник Купа Србије (Ж)

Победник Купа Србије (М)

РАГБИ 13

Победник Супер купа Србије (М)

Мало је недостајало да џудисти и хокејаши освоје титуле, за похвалу је обнављање нашег аутомобилистичког клуба који је већ кренуо да ређа успехе, да ватерполисти нису брутално оштећени у реваншу финала плеј-офа можда би и они стигли до пехара, слично негативно искуство са арбитрима у финалу су доживели и хокејаши, кошаркаши су и поред суђења које је ишло противнику у корист успели да тријумфују у четвртом мечу финалне серије, кошаркашице су освојиле трофеј после 12 година и константно напредују, фудбалери су тријумфовали у шампионату уз рекордну предност у историји фудбала на овим просторима, чија реална разлика у односу на другопласирани Партизан износи 28 бодова, а не 14 после деобе, одбојкаши су и четврти пут узастопно прваци без обзира на одласке водећих играча, у најскоријој будућности чекају се титуле кошаркашица, хокејаша, џудиста, повратак на трофејне стазе рукометаша, ватерполиста, први трофеј фудбалерки, а с обзиром на снагу Звездиних клубова није немогуће да се трофејни биланс надмаши следеће године у ово време и то није још једна прича Дерека Тротера – “Дел Боја“, већ реална могућност, а за највеће ривале сурова и мучна реалност.

Повезане вести

Leave a Comment