Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоРагби

Рагбисти надвисили Дорћол и по први пут освојили Куп Србије

Рагбисти Црвене звезде исписали су историју клуба и српског рагбија 13 освајањем првог Купа Србије у својој историји.

Црвено-бели су у финалу Купа Србије, које је одиграно на стадиону Радничког у Новом Београду, савладали Дорћол резултатом 36:20 (24:12) и на тај начин прекинули доминацију Дорћолаца дугу 15 година у овом такмичењу. Као што су 2014. године прекинули њихову серију тријумфа у првенству дужу од једне деценије, тако су и у недељу успели да их савладају по други пут ове сезоне и комплетирају све пехаре на домаћој сцени.

Силно мотивисани црвено-бели изашли су на терен у намери да стигну до свог циља. Некада недодирљиви Дорћол није могао да им се одупре, тако да су од почетка наметнули свој ритам и већ у шестом минуту Милош Зоговић доноси Звезди предност првим есејем уз саму корнер заставицу. Војислав Дедић, велика узданица Црвене звезде, успева да постигне гол из тешке позиције и то је већ било 6:0 у корист нашег клуба.

Ипак, тако квалитетна екипа попут Дорћола убрзо је узвратила ударац. Стефан Вукановић је забележио есеј, а његов брат Далибор претварање и резултат је експресно поравнат на 6:6. Након тога дуго није било промене резултата. Одбране оба клуба биле су изузетно чврсте и на висини задатка, тако да се водила велика борба на средини терена.

Војислав Дедић, алфа и омега Црвене звезде.
Војислав Дедић, алфа и омега Црвене звезде.

У 22. минуту Црвена звезда коначно успева поново да пробије одбрану Дорћола. Акцију је започео агилни Милош Зоговић, који је са неколико ефектних потеза изградио акцију коју је есејем завршио ко други него Војислав Дедић, који је након тога још једном био прецизан и дуплирао вођство свог тима на 12:6.

Пет минута касније Звездин незадрживи тандем Зоговић-Дедић заменио је улоге. Овај пут је Дедић постигао свој други есеј, док је Зоговић погодио за великих 18:6. Ривал је морао нешто брзо да предузме како би вратио активан резултат, а црвено-бели су настојали да их спрече у њиховим намерама, па је досуђен казнени есеј за Дорћол који је искористио Далибор Вукановић смањивши на 12:18.

Међутим, незаустављиви тандем Зоговић-Дедић успева да врати двоцифрену разлику Звезди до одласка на одмор. Зоговић бележи есеј, а Војислав Дедић гол за лепу предност од 24:12 после првог дела игре.

У наставку ривал није могао да се опорави и достигне осетни заостатак. Стефан Вукановић је постигао други есеј и смањио на 16:24, али и поред казне коју је добио Ћалић, црвено-бели узвраћају, Владислав Дедић постиже есеј, а његов брат Војислав додаје још два поена за +14 (30:16), да би Дорћолци смањили на 20:30 преко Стевана Стевановића и Далибора Вукановића.

Црвено-бели су до краја успели додатно да увећају предност трећим есејем Зоговића и у великом стилу стигну до свог првог пехара у Купу Србије, чиме су комплетирали рагби трофеје јер имају титулу из 2014. године и Супер куп Србије с почетка ове сезоне, тако да су већ сада стигли до дупле круне у 2016. години, а с обзиром да држе прво место на табели у првенству, имају прилику да крунишу сјајну годину освајањем трипле круне и тако додатно украсе одличну сезону која би могла да буде најуспешнија у историји клуба, а већ је најтрофејнија.

Први Куп Србије у историји клуба освојили су: Милош Зоговић, Војислав Дедић, Владислав Дедић, Милош Ћалић, Вук Штрбац, Рајко Трифуновић, Драган Васиљевић, Петар Милановић, Марк Пулен, Никола Вулић, Миодраг Томић, Милош Костадиновић, Велибор Срећковић, Денис Ченгај, Слободан Миленковић, Слободан Манак и Урош Петровић.

Славље црвено-белих након освајања Купа Србије.
Славље црвено-белих након освајања Купа Србије.

Повезане вести

1 comment

Zvezda ooo ♥ јун 13, 2016 at 09:12

BRAVO ŠAMPIONI

Reply

Leave a Comment