Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеПрипремеФудбал

Божовић: „Објективно је да ћемо некога морати да продамо!“

Након заслуженог одмора фудбалери Црвене звезде су се поново нашли на окупу. Изабраници Миодрага Божовића су у понедељак, 13. јуна у 11 часова, одрадили први тренинг пред нову сезону.

Прозивци је присуствовало 25 играча, а на списку се нису нашли омладинци нашег клуба који су добили неколико дана више за одмор.

На списку су се нашли:

Голмани: Дамир Кахриман, Немања Супић и Јован Вићић.

Одбрамбени играчи: Марко Петковић, Милош Цветковић, Луис Ибањез, Стефан Милошевић, Адам Мичел, Томас Фибел, Александар Луковић, Зоран Рендулић, Саво Павићевић и Едсон Да Силва.

Везни ред: Дамјан Ле Талек, Мичел Доналд, Александар Катаи, Славољуб Срнић, Владимир Јововић, Лука Аџић, Ненад Гаврић, Матос Бруно и Давид Бабунски.

Нападачи: Хуго Виеира, Предраг Сикимић и Петар Орландић.

Због репрезентативних обавеза које су имали у паузи екипи ће се касније прикључити Филип Манојловић, Михајло Ристић, Срђан Плавшић и Данијел Аврамовски. Омладнински играчи који су добили неколико дана дужи одмор пред почетак припрема су Дејан Јовељић, Лука Илић, Урош Рачић, Александар Станковић и Никола Јовановић.

На позајмицу у ФК Бежанија отишли су Милош Стојановић, Марко Мијаиловић и Лазар Туфегџић.

Први тренинг пред нову сезону наши играчи одрадили су од 11 часова.

– План припрема је да у Београду радимо до 27. јуна када ћемо отићи у Терме Чатеж. У Словенији ћемо остати до 9. јула и већ након три дана нас чека прва утакмица. Са нестрпљењем очекујемо жреб 20. јуна када ћемо сазнати првог противника. Прва припремна утакмица биће одржана за неких десетак дана – рекао је Миодраг Божовић.

Окупљеним новинарима искусни стратег говорио је о урађеном у прелазном року.

– Задовољан сам играчима које смо довели. Да ли овај тим има шансе за веће успехе у Европи зависи много и од противника. Имамо квалитет да победимо потенцијалне ривале из другог кола. Не би ваљало да добијемо неку од екипа којој је шампионат већ у току и које су у такмичарској форми, али бољи смо од 90 посто тимова са којима можемо да се сретнемо. Док смо у Београду надам се да ће доћи још два или три играча. Знате да многи клубови улажу милионе да би се пласирали у Лигу шампиона па ипак не успеју. Наш буџет је скроман у односу на остале екипе. Видим да се већ дуго ствара еуфорија, не око тога да ли ћемо ући у Лигу шампиона, већ са ким ћемо бити у групи. Морам поново да замолим медије да не представљају као да смо већ у групној фази јер ће то бити врло тешка борба и не постоји човек који може да обећа такав успех у овом тренутку. За мене као тренера велико достигнуће ће бити и улазак у Лигу Европе, што не значи да не треба веровати, да не треба пробати и дати све од себе да забележимо и бољи резултат од тог – рекао је Божовић, и додао:

– Наше прво појачање Томас Фибел је искусан штопер, висок, добро скаче, одличан у дуелу и сигуран сам да је велико појачање. О доласку Габонца Гуелора Канге се много пише у последње време. Изгледа да се он изгубио негде у Габону, траже га њихови врачеви. Очекујемо да нам се јаве димним сигналима – нашалио се Гроф.

На питање да ли је већи притисак сада када Звездашка јавност очекује Лигу шампиона или прошле сезоне када је тек дошао Гроф Божовић одговорио је у свом стилу:

– Притисак ми је 130 са 90, сасвим солидно за моје године.

Звездин тренер је задовољан чињеницом да је окосница тима остала на окупу.

– Сви главни играчи са којима смо дошли до титуле су и даље ту. То је много важно јер објективно прошле године смо екипу оформили у ходу. Сада имамо костур тима и требало би да играмо још боље него што је то до сада био случај зато што се екипа одлично познаје и годину дана квалитетног рада је иза нас. Покушаћемо да задржимо све играче до краја квалификација, али много тога зависи и од резултата који ћемо остварити. Видећемо какве ће понуде бити за наше играче, већ сада има интересовања и за Катаија и Хуга. Објективно је да ћемо некога морати да продамо – завршио је Божовић.

Повезане вести

5 comments

Loooka јун 13, 2016 at 21:51

Grof samo grofovski! Vazda jako, da se sve trese! Veče popravi… sve dok Grof nije zabrinut, i dok se najviše pita i SLUŠA, ja se ne brinem. Ima još malo ali dovoljno vremena da se uklopi sve. Nek nam Bog da sreće!

Reply
pera јун 13, 2016 at 21:24

Božo dovedite Mrdju i rešite sve probleme. Mašina za golove. Ne treba nam Orlandić, Gavrić, Stojanović, Andjelković. Dajte bre šansu Joveljiću, Račiću, Babunskom da igraju od njih se može živeti od ovih nikako.

Reply
marko јун 13, 2016 at 17:08

Kako smo bolji kada nema Gruje?

Reply
Vladan Ristić јун 13, 2016 at 14:42

Koliko volim ovog čoveka to je strašno! Božo Kralju

Reply
neso јун 13, 2016 at 16:10

ako ga toliko volis vodiga veceras na veceru

Reply

Leave a Comment