Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоСтрељаштво

Стрељаштво: Зорана и Јасна најбоље у Волмеранж ле Мину

Звездине узданице, Зорана Аруновић и Јасна Шекарић, забележиле су одличне резултате на такмичењу малокалибарским пиштољем (30 метака прецизна + 30 брза паљба) у Француској.

Без обзира што у квалификацијама нису биле међу три најбоље, Зорана је била четврта са 578 (293 круга прецизна + 285 брза паљба, а Јасна пета са 575 кругова (286 + 289), заблистале су касније у елиминационим борбама. Јасна Шекарић је била најбоља у полуфиналу са 17 “унутрашњих центара“ брзом паљбом, док се Зорана Аруновић пласирала одмах иза ње са 15 “унутрашњих центара“, чиме су обе избориле пласман у финале.

Зорана је у борби за злато била успешнија од Jасне резултатом 7:3 у поенима по серијама, док је у окршају за бронзану медаљу Иранка Себгатолахи победила Мађарицу Чонку резултатом 7:5 у поенима по серијама.

Била је то друга победа за Зорану Аруновић на митингу у месту које се налази близу границе са Луксембургом, јер је раније тријумфовала на такмичењу ваздушним пиштољем са 199,4 круга. У квалификацијама је имала шести резултат са 377 кругова, док је Јасна Шекарић заузела 10. позицију са 370 кругова. Најбољи Звездин стрелац Миленко Себић одлучио се да ову фазу припрема проведе у Новом Саду, тако да није путовао у Волмеранж ле Мин.

Повезане вести

Leave a Comment