Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Руски медији: Канга Звездин!

Гуелор Канга

Гуелор Канга сутра би требало да стигне у Београд и финализује трансфер у Црвену звезду.

Kако је МЦЗ и најавио, руски медији су данас потврдили информацију да је Гуелор Канга на путу за Београд и ускоро ће постати члан Црвене звезде.

Руски „Советскии Спорт“ потврдио је да ће се габонски интернационалац растати са вицешампионом Русије, Ростовом и као слободан играч придружити шампионској екипи Миодрага Грофа Божовића, који је и најзаслужнији за овај трансфер.

Руски медиј наводи да ће у Црвеној звезди зарађивати око 500.000 долара (440.000 евра), рачунајући и бонусе. Управо је Канга изабрао Црвену звезду због Миодрага Божовића.

Габонски везиста је играчки везан за Грофа Божовића, који га је 2013.године довео у Ростов. За три године у Ростову одиграо је 73 утакмице и постигао 7 голова. Освојио је Куп Русије и у прошлој сезони заузео вицешампионску позицију. Стандардни је репрезентативац своје земље, учествовао је на Купу Афричких нација прошлог лета, у којој су највеће звезде Пјер Емерик Аубамејанг и Марио Лемина.

Габонац је највећа жеља Грофа Божовића у овом прелазном року, а и друга жеља Звездиног тренера би ускоро могла да се испуни.

Канга ће бити четврто појачање Црвене звезде овог лета, након Мичела, Милошевића и Фибела. Очекује се да параф на уговор са Црвеном звездом ставе и Марко Полетановић и Џон Руиз, а на чекању су договори са Урошем Ђурђевићем и Андријом Луковићем, као и епилог са Аргентинцем Паблом Мучеом из Палмеираса.

Жреб за прву и другу рунду квалификација за Лигу Шампиона је сутра у подне, у Ниону. Црвену звезду представљају спортски директор Блажо Раосављевић и генерални секретар Стефан Пантовић.

Повезане вести

7 comments

pera јун 20, 2016 at 06:41

Pošto se pominje odlazak Kataija možda postoji mogućnost da se vrati u klub igrač sličnih kvaliteta Luka MIlunović. Mislim da bi bio pogodak da sada kao ozbiljniji igrač ponese dres kluba za koji navija.

Reply
Petar јун 20, 2016 at 11:43

Imamo Plavsica koji je, po mom misljenju, igrac oko koga treba da se gradi tim i verujem da bi on mogao odlicno da zameni Kataija.

Reply
SVE PJANO21 јун 20, 2016 at 00:33

Ako je Mirnes Šišić dobijao 600 hiljada po sezoni, onda ovo nije mnogo, s’ obzirom da je Šišić bio rezerva u Olimpijakosu, a ovaj je standardan u Rostovu.

Reply
ДЕЈО јун 19, 2016 at 23:23

Samo me lukovic , samo ne on molim te Bože samo ne njegaaaa, usliši moje molitve svemogući AMIN

Reply
Grga јун 19, 2016 at 23:49

Mene više brine kapiten Luković. Dečko je stvarno ekstra lik, ali ne možemo nikako s njim u Evropu. Nema brzinu, hitrinu i tu borbenost više ni za domaću ligu, a kamoli za Evropu. Treba da bude sa ekipom, ali da lagano završava karijeru. Voleo bih da grešim i da me igrom demantuje.

Reply
LA[K]I јун 19, 2016 at 22:48

Mnogo skup!!!

Reply
Grga јун 19, 2016 at 23:15

Ako nas uvede u LŠ ili u LE onda vredi svaku paru. Ako ne uđemo, onda…

Reply

Leave a Comment