Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеТрансфериФудбал

Вучићевић промовисан на Маракани

У Медија центру стадиона „Рајко Митић“ у среду, 22. јуна, одржано је представљање још једног појачања Црвене звезде.

Уговор са нашим клубом потписао је млади нападач Вања Вучићевић, фудбалер рођен 1998. године који је прошао млађе категорије ОФК Београда и Чукаричког. Њега је представио Владимир Петровић Пижон, четврта Звездина звезда и члан Управног одбора нашег клуба.

– Желео бих да кажем да ми је много драго што ће Вања потписати уговор са Црвеном звездом, јер смо његов отац и ја велики пријатељи. Рођени смо у овом граду, као и Вања, и драго ми је да Београд и даље може да понуди квалитетне играче овом клубу, а ја се надам да ће Вања то својим талентом и играма у Црвеној звезди и да потврди. Мислим да смо довели доброг играча о којем сам чуо много похвалних ствари. Ја му препоручујем да много и вредно ради и да буде дисциплинован, да све друго остави по страни а да му сада припреме буду најважније. Нека тамо буде један од најбољих младих играча, а то значи да понесе све што тренер каже, да највише претрчи и да се највише бори. Само тако ће нешто и да направи – рекао је Владимир Петровић.

Вања Вучићевић је потписао уговор на четири године, први број који је изабрао је 98.

– Заиста сам пресрећан што сам дошао у један овако велики клуб као што је Црвена звезда. Захваљујем се клубу на поверењу, а на мени је сада све остало, да својим трудом, залагањем и радом на тренингу докажем да заслужујем Звездин дрес. Конкуренција је у Звезди велика, али ја сам млад играч, и дошао сам као, да тако кажем, бисер за будућност, и тек треба да се доказујем на тренинзима, а биће како тренери одлуче – биле су прве речи новог нападача Црвене звезде.

Претходне сезоне, Вучићевић је био најбољи играч омладинаца Чукаричког, и само у првом делу сезоне постигао је нчак 16 голова.

– Жао ми је због свега што се десило, јер сам носио екипу у првом делу сезоне,  и очекивао сам да ћу бити још бољи у другом делу. Поносан сам на њих што су освојили титулу, то су моји другари.

О тренеру Миодрагу Божовићу чуо је само најбоље.

– Упознао сам Грофа претходних дана на тренинзима, а чуо сам од много људи да је невероватан човек, предобар и да воли младе играче. Свака реч је сувишна, видите и сами какав је успех достигао, освојио титулу, побегао много бодова Партизану… Време је пред нама – каже Вучићевић, који је зимус имао прилику да пређе и у редове Атлетико Мадрида.

– Било је добро у Шпанији, био сам тамо недељу дана, мало сам тренирао, преговарали смо, али моја одлука је била да не одем преко. Мислим да је прави пут за мене да останем у Србији још, потписао сам за овако велики клуб и пресрећан сам – каже је Вучићевић.

Владимира Петровића храбри податак да се све више младих играча укључује у рад првотимаца.

– Тренер Божовић је још и зимус показао да рачуна на младе играче. Већ сада прикључује омладинце у тренажни процес. Ево, сада је ту и Вучићевић. Имамо добре младе играче који ће тренирати са првим тимом и мислим да то може бити велика перспектива клуба – сматра Петровић, а Вања Вучићевић открива да се добро познаје са Дејаном Јовељићем.

–  Знамо се Дејан и ја из репрезентације, обојицу су нас пребацили у старију генерацију. Надам се да ћемо једног дана заједно играти, и он и ја бисмо волели да једног дана будемо нападачки тандем Црвене звезде – закључио је Вучићевић.

Повезане вести

1 comment

Skaut iz sjenke јун 23, 2016 at 14:22

Mali je sasvim solidan!!
Samo da nastavi da se razvija u pravom smijeru..

Reply

Leave a Comment