Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Звездина подршка Специјалној Олимпијади Србије

КК Црвена звезда Телеком донацијом Специјалној Олимпијади Србије од 100 динара, приликом сваке продате сезонске улазнице, наставио је тренд улагања и помагања развоја српског спорта на свим нивоима.

Специјална Олимпијада Србије почела је са активним радом 2002. године. Циљ организације је да током читаве године организује тренинге и такмичења особа са интелектуалним недостатком у нашој земљи, и на тај начин омогућава својим спортистима да узму учешћа на Међународним такмичењима широм света. Кроз све активности које пружа тежи се ка побољшању свеопштег положаја ове популације у нашем друштву, чиме они постају равноправни чланови наше заједнице.

КК Црвена звезда Телеком препознао је овај пројекат као изузетно важан сегмент улагања и помагања програму који пружа Специјална Олимпијада, како би се спорт у нашој земљи развијао у свим правцима.

На недавно одржаној конференцији у просторијама клуба на Малом Калемегдану гост је била Милана Јеремић, директор Специјалне Олимпијаде Србије, која је уз речи захвалности Клубу, објаснила функционисање Специјалне Олимпијаде и стратешко партнерство између организације и црвено-белих:

„Специјлна Олимпијада Србије у свом Савезу има скоро 3000 спортиста са интелектуалном ометеношћу, који тренирају и такмиче се у 12 клубова широм наше земље. У нашим редовима имамо олимпијске шампионе, европске шампионе и државне прваке! Ова донација је од великог значаја за даљи развој нашег Савеза и биће усмерена на још бољи развој спорта ове популације у нашој земљи. Стратешко партнерство између кошаркашког клуба Црвена звезда Телеком и Специјалне Олимпијаде Србије започето пре три године, које је свој највећи успех до сада имало у одличној реализацији награђиваног пројекта ,,Кроз игру учимо“, ових дана иде корак даље.“

Одлука Клуба да од сваке сезонске улазнице издвоји по 100 динара за разне програме организације, Милана је објаснила као прави начин размишљања када су у питању потребе спортиста са интелектуалном ометеношћу:

„Одлуком да Специјалној Олимпијади Србије донира 100 рсд од сваке продате сезонске карат за сезону 2016/2017 годину, КК Црвена звезда Телеком свима јасно ставља до знања како се у Клубу размишља, и која је њихова позиција када су у питању потребе спортиста са интелектуалном ометеношћу. Користимо ову прилику са се захвалим целом тиму Црвене звезде Телеком који изнова доказује своју подршку нашим спортистима и да им овим путем пожелим успешну предстојећу сезону!“

Повезане вести

Leave a Comment