Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Луковић: „Могу иза нападача, али и крило и задњег везног!“

На стадиону „Рајко Митић“ данас, 24. јуна, представљено је још једно појачање пред почетак припрема.

Андрија Луковић, доскорашњи фудбалер ПСВ Ајндховена, званично је промовисан и задужио је црвено-бели дрес.

– Андрија Луковић је рођен 24. октобра 1994. године, висок је 189 центиметара и може да игра на свим позицијама у везном реду. Фудбалску каријеру почео је у Црвеној звезди, наставио је у Чукаричком, а касније је из Рада прешао у ПСВ Ајндховен. Такође је члан омладинске репрезантиције Србије која је у Литванији 2014. године постала шампион Европе – рекао је спортски директор Блажа Раосављевић.

Ново Звездино појачање каже да је захвалан свима у клубу на оствареној сарадњи.

– Пре свега бих хтео да се захвалим свим људима у клубу на указаном поверењу и што су ми омогућили да будем део највећег клуба у овом делу Европе. На мени је да се залагањем на тренинзима и утакмицама у припремном периоду наметнем шефу стручног штаба и изборим место у првом тиму. Могу да играм на свим позицијама у везном реду, али најлепше се осећам када сам иза нападача. Ипак, није ми страно ни да играм мало повученије, а за репрезентацију сам чак играо и крило. Потпуно сам спреман и фокусиран на све што долази и веома сам срећан што сам постао део Црвене звезде – поручио је Андрија Луковић.

Искуство стечено у Холандији много ће му значити у предстојећим европским утакмицама.

– Да би играо у иностранству мораш да будеш 20 или чак 30% бољи од свих домаћих играча. За две године у Холандији сам много научио. Иако нисам имао прилике да дебитујем за први тим сигуран сам да сам много напредовао и да ћете имати прилике то да видите кроз моју игру. Вратио сам се у клуб у коме сам као дечак почео да играм. Тада сам са 12 година напустио Звезду, али цео живот сам сањао да једног дана постанем део првог тима. Једва чекам да кренем да играм и да обучем црвено-бели дрес – рекао је млади везиста.

Након завршеног првог тренинга Андријини утисци су јако лепи.

– Одрадио сам јуче први тренинг са екипом. Доста тога сам већ чуо о тренеру Божовићу и његовом начину рада јер познајем многе играче од раније. Нисам још имао прилике да са њим разговарам о томе на којој ме позицији он види, само ме је питао где највише волим да играм. Упознаћемо се у наредном периоду и то ће одредити на којој ћете ме позицији најчешће гледати на терену – поручио је Луковић.

Велике амбиције које клуб има један су од разлога за долазак младог везисте.

– Знам да је примаран циљ клуба да се пласира у Лигу шампиона и да освоји дуплу круну у домаћем првенству. Волео бих да дам допринос свему томе. Ипак, када сам долазио у Црвену звезду није ми било најважније у ком такмичењу ћемо наступати. Свестан сам какву тежину имају овај клуб и црвено-бели дрес. Дете сам из Београда и у потпуности сам упознат са тиме шта Звезда представља за главни град и целу Србију – закључио је Андрија Луковић.

Повезане вести

10 comments

rajko.bkcz. јун 24, 2016 at 21:08

katai nista nije igrao u olimpiakosu bacili su ga nama mi istrpeli coveka i on se oduzio brojkama na kraju i jos ce doneti par miliona u klub. to mogu i ovi momci.

Reply
Aleksandar јун 24, 2016 at 17:55

Daj boze da se varam,i da pokaze suprotno,ali mislim da je ovo promasaj godine. Uvali nam ga Pantela,ko ce kome ako ne svoj svome. Ali ajd jbg,da pozelim srecu.

Reply
ДЕЈО јун 24, 2016 at 17:23

Možeš samo da odeš iz kluba zajedno sa tim što te doveo menađerska kombinacijo!!!

Reply
MILAN KG јун 24, 2016 at 19:41

I on i Poletanovic menadzerska kombicacija.Terza,Blazaz Pantelic… i ko zma jos ko to su talovi i kombinacije a mi se nerviramo ko budale. Zar nije boje da igrajumasa Deca iz skole nego ovi raspali povratnici koje nece i Kinezi ni korejci ?

Reply
ДЕЈО јун 24, 2016 at 21:05

Pa i ta deca iz naše škole moraju da plaćaju da igraju tj. njihovi roditelji. Mladenović odmah čim ga terzić postavio ovaj doveo svoje pajtose u klub, rasterao sve skaute, sve ljude koji su nešto radili u omladinskoj. A najgluplja je priča da je on zaslužan za Grujića, Jovanovića i Jovića hahaha

Reply
MILAN KG јун 25, 2016 at 01:15

MLADENOVICA SU DOVELE VODJE SA SEVERA KOJI CRNI TERZIC

Reply
ДЕЈО јун 25, 2016 at 03:24

Svi su oni u dilu, vrana vrani oči ne vadi

Zeljko јун 24, 2016 at 17:03

Videcemo sta mozes,ali na pocetku klupa je plafon za tebe.

Reply
MILAN KG јун 24, 2016 at 15:44

Ovaj nije video prvi tim PSV a igrao za b tim dve godine i sad dosao ovde i prosipa sinko da valjas ostao bi tamo i ti i Poletanovic katastrofalan prelazni rok dovedeni poluigraci a nista od obecanja da cemo zavrsiti sa pojacanjima do starta priprema nista od Ruiza i kange.. na kraju ce dovesti nekog indijanca u trecem kolu ispaddamo.

Reply
Bata јун 24, 2016 at 14:39

Ipak su nasa deca buducnost kluba , stranci su za jednokratnu upotrebu .

Reply

Leave a Comment