Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеТрансфериФудбал

Представљен Марко Полетановић

На Маракани је и данас било долазака. У Медија центру, 25. јуна, представљен је нови везиста Марко Полетановић.

– Марко Полетановић рођен је 20. јула 1993. године. Играо је за Војводину, потом је отишао у белгијског шампиона Гент. Одатле је позајмљен Варегену са којим је ушао у плеј-оф. Прошао је све млађе селекције репрезентације Србије. Игра у везном реду. Дошао је у Звезду на једногодишњу позајмицу – рекао је спортски директор Блажа Раосављевић.

Долазак у Звезду Марко види као шансу да покаже свој квалитет.

– Многи су ме питали да ли је ово корак назад у мојој кареијери. О томе нема говора јер је Звезда већи и познатији клуб од свих белгијских. У иностранству се нисам много наиграо. После најбоље утакмице коју сам одиграо у Генту тренер ми је рекао да ћу наредну морати да одморим и никада ме није вратио у тим. Зато сам и отишао на позајмицу у Вареген где сам одиграо десетак добрих утакмица, али то није било довољно. Ипак, годину и по дана сам одлично тренирао и много сам напредовао – рекао је Марко Полетановић.

Звездино појачање зна колико је конкуренција у тиму јака.

– Највише волим да играм дефанзивног везног и могу често да се придодам у завршетку акције. Сигурно ће ми Доналд и Ле Талек бити највећа конкуренција у тиму, али даћу све од себе, као што сам и до сад увек радио, да се наметнем тренеру за стартну поставу. Гент је играо у Лиги шампиона, исте амбиције имам и са Звездом. Треба ићи корак по корак, али не сумњам у успех ове екипе. И Лига Европе ће бити право уживање за навијаче – рекао је млади везиста.

Марко добро познаје своје нове саиграче.

– Са Катаијем и Супићем сам играо у Војводини, Петковића и Срнића знам из младе репрезентације и то ми је велика помоћ. И остали су ме прихватили одлично и није било никаквих проблема – поручио је Полетановић.

Повезане вести

Leave a Comment