Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновијеОстало

Атлетика: Медаље за Тамару, Страхињу, Милоша и Филипа у Питештију

Чланови АК Црвена звезда имали су много успеха првог дана 75. Првенства Балкана у румунском Питештију.

Страхиња Јованчевић је у скоку у даљ стигао до најсјајнијег одличја уз лични рекорд од 7,92 метра. Надмашио је другопласираног Румуна Кристијана Стајкуа за пет центиметара и трећепласираног Турчина Алпера Кулакшиза за осам цм. До пете серије Страхиња није био међу прва четири, а затим је остварио резултат од 7,72 и оборио лични рекорд, да би у последњој серији у шампионском маниру скоком од 7,92 све одушевио и освојио злато уз нови лични рекорд. Овим резултатом вероватно ће изборити и пласман на Европско првенство у Амстердаму као 12. члан српског атлетског тима.

1jova.,

Страхиња Јованчевић је заједно са клупским другом Филипом Иштвановићем био део штафете Србије која је стигла до бронзе у трци на 4 x 100 метара (40,83) заједно са Гораном Подунавцем и Алексом Кијановићем. Први су били Турци (39,67), а други Словенци (40,81).

1ist

Тамара Салашки је истрчала још једну сјајну трку и стигла до златне медаље на 400 метара са другим резултатом каријере од 52,00 секунде. Оставила је далеко иза себе најближе пратиоце, тако да су другопласирана Гркиња Ана Василеју (52,75) и трећепласирана Румунка Бјанка Разор (52,89) морале да се задовоље сребром и бронзом.

1tsl

Одличан утисак оставио је и Милош Тодосијевић који је стигао до бронзе у скоку у вис уз лични рекорд од 2,20. Истим резултатом до бронзе је стигао и Бугарин Тихомир Иванов. Сребро је припало Грку Костасу Баниотису (2,23), а злато Кипранину Василиосу Константинуу (2,23), јер је ову висину прескочио из првог покушаја, а Баниотис из другог.

1todos

Милош Марковић је заузео седму позицију у трци на 400 метара препоне са 52,98, као и Николета Симић на 100 метара (12,12), док је Ивана Огњановић била шеста у троскоку са 12,97 метара. У штафети Србије на 4 x 100 метара поред Катарине Сирмић и Зоране Барјактаревић учествовале су и звездашице Ивана Петковић и Николета Симић. Заузеле су четврто место резултатом од 46,08 секунди, па им је бронза измакла за 11 стотинки, јер је Турска била трећа са 45,97.

Повезане вести

Leave a Comment