Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Минималац Валете против Фарана у првом мечу

Валета је савладала Б 36 из Торшавна као домаћин у првој утакмици првог кола квалификација за Лигу шампиона резултатом 1:0.

Стрелац јединог поготка за Валету био је Аргентинац Федерико Фалконе у 69. минуту. Малтежани су наступили са шест странаца у стартној постави, а Аргентинац Себастијан Малано ушао је у игру у другом полувремену. Поред Аргентинаца Леандра Агиреа, Хуана Хила и Федерика Фалконеа ту су били Бразилци Ромеу и Жонатан, као и Италијан Клаудио Пани. Легендарни нападач Мајкл Мифсуд у игру је ушао тек у 88. минуту уместо стрелца јединог гола. Фалконе је иначе претходне сезоне био голгетер екипе у шампионату Малте са 16 погодака на 30 утакмица. У саставу екипе из Торшавна једини странци су Пољак Лукаш Ћеслевич и Данац Себастијан Пингел, али су они добили прилику тек у последњих петнаестак минута.

Фарани су тако извукли солидан резултат из прве утакмице, с обзиром да је Валета важила за фаворита и очекивало се да стигну до убедљивије победе. Првенство на Фарским острвима је у току, за разлику од Малте, где нови шампионат није почео, па је и то важан фактор из кога је гостујући тим на нeки начин извукао добит. Б 36 је иначе на четвртом месту у националном шампионату, а најбољи стрелци екипе су Роалдур Јакобсен са шест, Јогван Нолсе и Данац Пингел са пет голова. Реванш је на програму 5. јула у Торшавну, када ће првак Србије добити првог противника у квалификацијама за Лигу шампиона.

ВАЛЕТА – Б 36  1:0 (0:0)

Стадион: Хибернијанс. Судија: Раду Петреску (Румунија). Жути картони: Агире (Валета), Дам (Б 36). Стрелац: Фалконе у 69. минуту.

ВАЛЕТА: Бонело, Каруана, Ацопарди, Агире, Хил, Пани, Брифа, Ромеу, Фалконе (од 88. Мифсуд), Жонатан (од 80. Ж. Борг), Кремона (од 58. Малано).

Б 36: Т. Аскам, Феро, Мелемгард (од 74. Ћеслевич), Нес, Дам, Јакобсен, Торлеифсон (од 71. Агнарсон), Ејстурој, Х. Аскам, Ериксен, Ј. Борг (од 83. Пингел).

Повезане вести

7 comments

josif јун 29, 2016 at 14:14

Neka oni budu amateri i neka nemogu dase satave.Bas zato mi treba da budemo profesionalni,da ih nepotcenimo kao IBV pre 2 godine pa da slucajno spasavamo 0:0.ASko smo pravi neka bude 0:2 4:0 pa da vidimo dalje stacemo i kakocemo.Pozz.MKD

Reply
kastiljo јун 29, 2016 at 15:45

U pravu si,nikako ne treba uci tek tako u utakmicu,nego 100% iako to znacilo da ce biti 0-10 tamo i 0-15 ovamo na primer..Ne znam dal si gledao utakmicu,ali mozes zamisliti koja je razlika izmedju nas i njih kad je onaj IBV za ovaj Torshavn Real Madrid,a i za Valetu takodje,s tim da smo mi jedno 3x jaci nego tad kad smo igrali protiv Islandjana..

Reply
LA[K]I јун 28, 2016 at 22:10

Gledao sam utakmicu i stvarno obe ekipe igraju OCAJNO! Ko god da dodje bice lagan posao. Farani su po meni odigrali bolje, iako su izgubili. Kako sam zakljucio po igri obe ekipe igraju povuceno i cekaju gresku protivnika.

Reply
Djape јун 29, 2016 at 00:17

Gledao 5 minuta i malo je falilo da mi pozli.Na Marakani singl 5+.

Reply
LA[K]I јун 29, 2016 at 09:06

Stvarno energicnih utakmica ima u 4. ligi Srbije. Gol uvaljali na srecu kad je neki sutirao odbila se lopta od golmana Argentincu u noge i na prazan gol ga dao. Nemogu da povezu vise od 2 pasa na protivnickoj polovini ni jedni ni drugi. Ovo bi trebao da bude lagan posao i u gostima i kod kuce za Zvezdu.

Reply
kastiljo јун 29, 2016 at 09:08

Samo sto ni tu gresku ne znaju iskoristiti 🙂

Reply
LA[K]I јун 29, 2016 at 11:11

Hahaha potpuno si u pravu. Mislim da ni Lunetove „majstorske intervencije“ nebi mogle da im pomognu da nam daju neki gol.

Reply

Leave a Comment