Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеРукомет

Одржана Скупштина РК

Скупштина РК

У прес сали СД Црвена звезда одржана редовна Скупштина рукометног клуба. У наредној сезони циљ је титула, клуб је 2015.годину завршио у плусу, први пут након више од 20 година.

У рукометном клубу су сагласни да Црвена звезда мора да нападне титулу шампиона и да је то логичан сплет околности.

Председник клуба, Мирко Бутулија је поднео извештај о раду и напоменуо да је рукометни клуб први пут након више од 20 година годину завршио у плусу и пословао у добитку од 386.218,00 динара.

Председник је у излагању истакао да је по доласку у клуб поставио трогодишњи план, чији су циљеви до сада испуњени. У трећој години циљ је титула, а уколико титула не дође у Љутице Богдана, председник је најавио оставку и повлачење из клуба.

Када смо пре три године дошли у клуб, стање је било тотално другачије. Поставили смо трогодишњи план. У првој години је било најважније да изборимо опстанак. У другој години је било зацртано да финансијски опоравимо клуб. У трећој години желимо шампионску титулу. То је циљ о коме смо Ненад Перуничић и ја много причали, и мој лични циљ. Уколико то не остваримо, сматрам то личним неуспехом и мој морални чин је да одем из клуба и то препустим неком другом. Прва два циља смо максимално остварили. Изборили смо опстанак, клуб је у плусу после више од 20 година. Ја нисам навикао на неуспехе и трудим се да будем реалан. Након свега што смо прошли и урадили то је логичан след догађаја.“

Председник је додао да ће буџет за наредну сезону бити 10-12% већи него прошле, као и да играчи који су дошли и они са којима се преговара око доласка улазе у оквир буџета и да неће бити пробијања зацртане суме и задуживања. У пројектованом буџету је и сервисирање обавеза које је клуб дужан да исплати.

Легендарни Ненад Перуничић се захвалио пријатељима клуба на помоћи у тешким годинама, преузео одговорност за остварене резултате у плеј-офу и сложио се са председником Бутулијом да је титула једини циљ наредне сезоне.

Хвала свим пријатељима, господи Човићу, Тодорову, Виктору Јеленићу и нашем ватерполо клубу на великој и несебичној подршци и донацијама. Пријатељима који су давали приватне донације. Хвала вам што сте нам помогли да истрајемо у борби за гиганта, какав је РК Црвена звезда. Пре три године нисам као највећи оптимиста могао да замислим да ћемо из оног кошмара доћи у ову ситуацију, да будемо у плусу. Звезда је сада свемирски удаљена од те ситуације. Хвала свима који су све ове године били уз мене. Хвала председнику и УО.“

О резултатима и амбицијама клуба, Перуничић је најавио борбу за титулу или одлазак.

„Ја сам бирао играче и ја апсолутно преузимам одговорност за резултате у прошлој сезони, моја одговорност је увек највећа. Слажем се да је титула циљ и то је оно што ме покреће и мотивише. Ја од изазова никада нисам бежао и то желим. Тако је било и док сам био играч. Пуно сам разговарао са председником о томе и то смо поставили као циљ. Ако не успемо, време је да дође неко ко ће променити ствари на терену и донети трофеје. Црвена звезда је авангарда. Прави се екипа од добрих играча, иако постоје екипе којима финансијски не можемо парирати, имамо репове из прошлости, али признајем само терен и суров рад. То је једино мерило.“

Досадашњи председник Скупштине Горан Тукић је нови председник Надзорног одбора, јер му та позиција омогућује да се више посвети и помогне клубу. Нови председник Скупштине је Данило Ђаковић.

Председник РК Црвена звезда, Мирко Бутулија је дао генерални предлог да једанаести члан УО буде представник навијача. У наредном периоду ће се донети коначна одлука. Према статуту, места у УО има за 15 чланова, а остала места попуниће особе које су спремне да озбиљније помогну клубу.

Повезане вести

1 comment

LA[K]I јун 29, 2016 at 09:07

Treba pomoci rukometnom i vaterpolo klubu da se izvucu iz krize.

Reply

Leave a Comment