Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Павићевић: Тешка срца идем из Звезде

Саво Павићевић

Командант Звездине одбране, заменик капитен и један од дискретних хероја две титуле Црвене звезде, Саво Павићевић, потврдио је одлазак у Спартак из Суботице.

Разлози за одлазак су приватне природе. У разговору за „Новости“, Павићевић је изјавио да тешка срца напушта Звезду, али као победник.

У Суботици су ми породица, бизнис, пријатељи. Одлука је била тешка, делом је утицала и ова незгодна повреда лигамената скочног зглоба због које се дуже времена опорављам. Ипак, Звезду напуштам као победник, са две титуле, много лепих успомена, сарадње са дивним људима, пре свих Џајићем, Мијаиловићем, Терзићем, играчима… Водили су ме одлични тренери од којих сам много научио, пре свих од Божовића, имао сам најбоље навијаче на свету… Проживео сам сан на „Маракани“.“

Није био на списку путника за Терме Чатеж због повреде, која је допринела одлуци да оде у Суботицу.

Ма, само да сам био здрав не бих се одлучио на овај корак. Конкуренције се никад нисам плашио, знам да бих се изборио за минутажу. Међутим, у овој ситуацији, верујем да сам направио исправан потез јер не размишљам још да окачим копачке о клин. Спартаку ћу сигурно помоћи, а постоји и опција да по завршетку каријере останем да радим у клубу. Видећемо за то, сада желим да се вратим на терен и одиграм једну добру сезону јер то сигурно могу.

Наравно, свој клуб ће бодрити у борби за улазак у Лигу шампиона.

Уз мало среће приликом жреба у 3. колу квалификација, играћемо и неку од групних фаза. Надам се да ћемо заједно у августу славити улазак у Лигу шампиона јер ја ћу увек бити део Звезде.“

Мало је познато да је Саво Павићевић одбио понуде аустралијског Сиднеја и белгијског Лирса, уз речи – „Само реците да ли требам, остајем“. Мало је оваквих људи, професионалаца и играча као Саво Павићевић, па ће његов одлазак бити тешко надоместити, и на терену, и у свлачионици.

У Црвену звезду је дошао у јануару 2014.године, као слободан играч из кипарског Анортозиса након што је раскинуо чврст уговор због Звезде и одмах освојио срца навијача. За две и по године на Маракани освојио је две шампионске титуле, одиграо 63 утакмице и постигао 2 гола. За репрезентацију Црне Горе одиграо је 39 утакмица.

Хвала на свему, Саво! Желимо ти сву срећу!

Повезане вести

3 comments

LA[K]I јул 1, 2016 at 15:54

Tragedija je kada vidim ko ostaje a ko ide… Savo hvala ti za dve titule!

Reply
Lovćenac јул 1, 2016 at 14:42

Beskrajno hvala za sve…LJUDINO ???

Reply
pegula јул 1, 2016 at 13:06

legendo, hvala ti za sve. za svaku kap znoja koju si prolio zbog zvezde. ostaces vecno u nasim srcima. sve najbolje u spartaku.

Reply

Leave a Comment