Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеТрансфериФудбал

Коначно стижу и Муче и Митровић, ништа од Вучинића!

Црвена звезда ће, након парафа Џона Руиза и Гелора Конге, коначно добити и друга жељена појачања.

Наиме Милан Митровић и Пабло Муче требали би до среде да постану фудбалери нашег тима. Како сазнајемо, Митровић је коначно све раскрстио са Мерсином и птописаће двогодишњи уговор, док ће Муче стићи на једногодишњу позајмицу из Палмеираса, са правом откупа. Проблеми који су настали приликом преговора су отклоњени, тако да ће Звезда добити вредно појачање у офанзиви.

Што се Мирка Вучинића тиче, од тог трансфера неће бити ништа. Наиме, наш клуб покушао је да издејствује долазак  сјајног нападача, међутим до договора није дошло обзиром да његов клуб није спреман да га се одрекне. Да је Вучинић слободан играч, шансе би биле, далеко, далеко веће и Звезда би можда добила и највеће појачање у прелазном року.

Додајмо још да што се тиче Уроша Ђурђевића, од тог трансфера све је изведније да неће бити апсолутно ништа, иако је у једном тренутку био постигнут договор око његовог доласка на Маракану.

За Звезду је свакако битно да ће ове године доћи до значајних промена око играња странаца у домаћем шампионату и да ће Гроф Божовић имати далеко мање проблема око пребројавања страних играча који могу у једном тренутку да буду на терену.

Повезане вести

38 comments

dejo јул 3, 2016 at 19:10

Sto se tice Lukovica moj predlog za upravu nase Crvene Zvezde da se dogovori sa Lukovicem da mu se ponudi poziciji u omladinskoj skoli nase Crvene Zvezde da pomogne Mladenovicu direktoru omladinske skole nase Crvene Zvezde sa jednim od godista nase Crvene Zvezde da Lukovic bude trener tog godista nase Crvene Zvezde jer bi deca nasa Crvene Zvezde gledala u Lukovica kao u pravog njihovog ucitelja ,sto se pojacanja u nasu Crvenu Zvezdu tice kad potpisu onda vjerujem do tad admini ne zamjerite ne vjerujem vam

Reply
italy јул 3, 2016 at 20:42

Ne moras brate da naglasavas u svakoj recenici ovo „nase crvene zvezde“ postaje dosadno…

Reply
ДЕЈО јул 3, 2016 at 23:27

To je njegov zaštitni znak 😀

Reply
dejo јул 3, 2016 at 16:17

Mislim da je doslo vreme da se klub zahvali Lukovicu i da on potrazi drugu sredinu gde moze da se uklopi.

Reply
Estrella Roja јул 3, 2016 at 15:29

Nisam baš razumeo predlog vezano za šest stranaca. Da li to podrazumeva šest od osamnaest u zapisniku ili šest u prvih jedanaest, s tim što bi mogli da na klupi bude još par igrača sa stranim pasošima. Ako je ovo drugo po sredi onda to i nije loš predlog, mislim da je i u hrvatskom prvenstvu sličan slučaj.
Što se Vučinića tiče, on bi bio ogromno pojačanje….. ali pre dve godine. Bolje je sa Vieirom potpisati novi ugovor i naplatiti njegove odlične igre za godinu dana, nadam se posle dobrih partija u grupnoj fazi bilo kog takmičenja u Evropi. Čini mi se da pozicija desnog beka nije adekvatno pokrivena, i to bi trebalo da bude prioritet uz drugog domaćeg štopera.

Reply
Estrella Roja јул 3, 2016 at 15:32

…koji nije Mitrović.

Reply
Aleksandar јул 3, 2016 at 15:48

6 stranaca u prvih 11,to je novo pravilo,nema vise ono vezano za ex yu. Prica se da ce Donald dobiti i nase papire, mada moje licno misljenje da cemo prodati dosta igraca posle kvalifikacija tako da ce biti mesta za sve,bice dosta ponuda koje necemo moci da odbijemo. Treba uvesti i pravilo da igraci iz Eu ne treba da budu stranci,tako je svuda u evropi a i mi cemo morati to da uvedemo kad tad,ako idemo ka eu.

Reply
Estrella Roja јул 3, 2016 at 15:56

Da, druže, ali da li na klupi može sedeti stranac i kasnije ući umesto drugog stranca ne prelazeći broj od šest igrača sa stranim pasošima u prvoj postavi? Ako je 6 od 18 u protokolu predlog, to je nemerljiva glupost i na neki način dovodi u pitanje opravdanost dovođenja stranih fudbalera. Inače sam protiv bilo kakvih limita…..ako je 11 stranaca bolje od domaćih neka igraju. Naravno, bolje je da postoji neko interno pravilo, ne kao propis već više kao moralna obaveza da bar minimum četiri domaća igrača igraju u prvoj postavi. Hipotetički, može i 11 ako su trenutno u najboljoj formi. Dijametralni primeri kao pokazatelj besmislenosit ograničenja. Teren je jedino merilo vrednosti igrača i to i navijači najbolje vide.

Reply
Aleksandar јул 3, 2016 at 16:09

6 u prvom timu,znaci moze igrati u isto vreme 6 stranih igraca na terenu,za 18 ne znam ali ne verujem da tu ima ogranicenja,cim je za prvi tim pravilo 6,mislim da ne postoji ogranicenje ko ce biti u drugom timu. Neka igra ko je najbolji ja ne pravim razliku jel nas ili stranac,samo me kvalitet zanima.

Estrella Roja јул 3, 2016 at 16:23

Pitam to jer je u tek završenom prvenstvu u protokolu je bilo samo 6 stranaca. Ibanjez je potpadao pod grupu igrači sa ex yu pasošima (dozvoljeno igranje dvojici) , tako da je uz njega mogao da bude Orlandić ili Babunski u protokolu, često su zbog tih rigidnosti obojica često bila van protokola, Mesta su imali Vieira, Donald, La Talek i do pred kraj Edson. Tu je bila kvota od četiri igrača van ex Yu prostora, Da je ,recimo, Ibanjez bio samo Argentinac, neko od te petorice ne bi bio u protokolu za utakmicu. Mnogo je kompleksnije ovo pitanje nego što neki iz kluba misle. Faktor povreda, forma igrača i taktičke varijacije traže da se to pitanje konciznije reši. Mora se insistirati na više stranaca u protokolu, ali da uvek bude petorica srpskih fudbalera na terenu. Logično, važi za naše prvenstvo.

italy јул 3, 2016 at 20:51

Prodace sigurno,nisu dzaba duplirali igrace na odredjenim pozicijama.Tipujem da ce Muco da zameni Huga,Ruiz Katajia ,Konga vec menja Grujica a mozda ode i Plavsic….To nisu moje zelje ,jednostavno i slep vidi da se to sprema.Kad bi prodavali maksimalno jednog po polusezoni uz blagovremeno dovodjenje dostojne zamene koja je besplatna ne bih imao nista protiv ovako uvek postoji bojazan da ce jednog dana sve ovo da pukne kao 2007 kad se rasprodala Zengina masinerija…

Reply
Aleksandar јул 3, 2016 at 21:42

2007 je naredjeno sa vrha drzave da se zvezda unisti, napadne Piksi i skine sa vrha kluba, Dzajic uhapsi, na celo fss dodje „posteni glodar“ tole vo. To je sve planirano i donekle su uspeli,sada se to ne moze desiti jer su u klubu mnogo jaci ljudi u tom nekom pogledu. Terza ozbiljan igrac sa ozbiljnim „konekcijama“. Imako Kokezu gde treba a i Vucko je tu kad zatreba da glodarima kida zivce.

Aleksandar јул 3, 2016 at 15:02

Pa dobro,nije nagomilavanje, bolje sad da dovedemo nego u avgustu kad odu Hugo,Ibanez i Katai da bude kukumakanje sto nismo doveli adekvatne zamene, ovako sam miran jer vidim da sve ide kako treba. A oni ce sigurno otici posle kvalifikacija to svi znaju. I sami su izjavili to. Tako da to sto neki spominju nagomilavanje to nije tacno. Bitno je da se dovodi kvalitet.

Reply
oknarb јул 3, 2016 at 14:47

САМО ДА КАЧАР НЕ ПРЕЂЕ У ПАРТИЗАН

Reply
kastiljo јул 3, 2016 at 16:37

Odakle sad Kacar i Partizan na Zvezdinim vestima?! Moze da im dodje ko hoce,ako se igraci uklope u tim kako treba osvojicemo titulu ubedljivije nego prosle sezone…Tek cemo ove sezone videti dominaciju Le Taleka i Donalda za koje verujem da su uz mog imenjaka i Gaja najbolji stranci koji su igrali u Zvezdi…Naravno tek treba videti i novajlije,ali po kvalitetu smo jedno 10x jaci od grobara.

Reply
Estrella Roja јул 3, 2016 at 17:05

Hteo si da kažeš prezimenjaka. 😀
Ibanjez i Vieira su najbolji stranci koji su igrali u Zvezdi, tvoj prezimenjak je ista klasa ali nijanse daju prevagu ovom dvojcu. Iskreno želim da Kanga i Ruiz otklone naše dileme ko je najbolji, verujem da se ni ti ne bi previše ljutio da tako bude.

Reply
kastiljo јул 3, 2016 at 18:46

To ti je to 🙂 Jeste da ova dvojica donese prevagu ali su ipak za razliku od Kastilja i Gaja u klubu samo jednu sezonu,ipak sa druge strane statistika ne laze,odavno ovakvog asistenta nismo imali poput Ibanjeza,mislim jos od Milijasa iz najboljih dana. Za Ruiza i Kangu sam gotovo uveren da ce pokazati da su klasa,Ruiz cak moze i spica da igra ako Vieira ode,nije mu strana pozicija a slican su profil igraca u smislu konstitucije(visine) i brzine s tim sto je Ruiz tehnicki,cini se,mnogo bolji.Sto se Kange tice,pokazace sta znaci surova dominacija,pogotovo na superligaskim terenima,covek je bio klasa i u Rusiji koja je 10x jaca od nase lige,tu ocekujem 10+ asistencija.Stvarno mislim da mozemo reci da nismo imali ovakve strance u ekipi u isto vreme,prosto mi i cudno bude kad pomislim,ali ne mogu da kazem da je ,kad se sve crte podvuku, bilo koji potencijalni rival u 3.i 4. kolu osetno jaci od nas osim mozda Olimpijakosa,mada i to je pitanje,pogotovo kad nam dodje i Mouche koji je majstor fudbala,bio najbolji asistent turske lige.

Reply
pera јул 4, 2016 at 06:37

Bravo majstori svaka čast vi još niste ni videli kako ti momci igraju u Zvezdi ali ste ih već proglasili za najbolje strance. Svaka čast. Pa da prodivanim malo sa vama pošto vidim da se bavite estetikom u klubu. Ovaj klub više nije to što je bio. Uvodjenjem pravila od 6 stranaca ne vidim kako će opstati prvo Zvezda a onda i Srpski fudbal u celini. Dovešće jedne sezone 6 dobriha li će zato neko gurati dodatnih 6 koji nemaju poima ali su njegovi igrači za pumpanje cene. Ovo je glogov kolac u srpski fudbal. Iskreno ovakav tim me ne interesuje. To mogu gledati u klvalitetnijim ligama sa kvalitetnijim fudbalerima a kladionicama neka se bave dokoni naučnici fudbala.Gospodo da li će neki igrač sa Južno Američkog kontingenta praviti karijeru kod nas ili ne me ne zanima. A vi lepo zapišite datum kada ste poslednji put gledali Srpsku reprezentaciju na nekom prvenstvu. Ne proizvodnjom i neforsiranjem domaćih igrača mi stavljamo tačku na srpski fudbal. Ali ionako je bitno šta je in a ne šta je srpsko. Uostalom na toj filozofiji nestaju celki narodi zar je bitno ako nestane srpski fudbal.

Estrella Roja јул 4, 2016 at 17:10

Hahaha! Očekivao sam tvoj lament malo ranije.
Prvo, valjda si pročitao naše postove u kojem izražavamo nadu da bi ti igrači mogli biti najbolji stranci, ne tvrdimo da će to sigurno i biti, uostalom imaju dobar pedigre budući da igraju za svoje reprezentacije.
Drugo, po ko zna put krećeš sa najgorom i najprizemnijom zamenom teza. Ispada da je krah srpskog fudbala usledio dozvolom da igraju strani fudbaleri u Srbiji. Podsećam te da je slična hajka vođena i devedesetih, i to od, kakve ironije, današnjeg glavnog čoveka u našem košarkaškom klubu, kada se branio čak i da jedan stranac igra u našim klubovima. To je vreme Dolaska Čarls Smita i Dvajt Stjuarta u Zvezdi, kada im je bilo dozvoljeno da igraju samo međunarodni Kup Koraća. Da bi danas u košarci stranci doveli Zvezdu do 8 najboljih u Evropi. Još poraznija je situacija u fudbalu gde nemamo ni 10 deo talenta kao u košarci, stoga su bilo kakva ograničenja za strane igrače izraz klasične ksenofobije ili zadržavanje nekih usko interesnih motiva..koji nama ,neupućenima, nisu baš najasniji.
Treće, stavljanje neuspeh reprezentacije u kontekst dolaska zlih stranaca u svetu srpsku zemlju je najmorbidnija teza koju sam čuo u životu.
Danas je Dinamo prodao dvoje mladih igrača za 35 miliona evra Napoliju. U zadnjih deset godina Zvezda nije mogla da proda zajedno ni pola od te sume od raznih „talenata“. Sećamo se tvog mezimca Kovačevića, igrača koji nije ni za Voždovac, zatim raznih Mićka, Vukana, Gume i sličnih veličina. To je produkt naše škole, niko nam sa strane nije branio da pravimo igrače. Inače, kad smo kod Dinama, taj klub je upravo dovođenjem mase kvalitetnih stranaca pomogao svojim, zaista, velikim talentima da odrastaju na pravilan način, znači konkurencija je terala te talente da ne ostanu večiti, što kod nas nije slučaj. I na kraju, hrvatska reprezentacija igra redovno velika takmičenja, njihovi igrači odlaze iz Dinama i prave velike karijere što kod bogatih poslodavaca sa Zapada itekako ima uticaja kada se odlučuju da daju velike pare. Kod nas je Grujić bio pozitivni eksces, igrač koji se rađa jednom u 10 ili 15 godina, to što nije prodat za veću sumu je posledica neigranja naših klubova u Evropi, pa i reprezentacije na velikim takmičenjima. Po tvom ispada da je Zvezda rasadnik najvećih talenata, to je tako iskrivljena slika u koje ne veruješ, verovatno, ni sam, jedino što ti je zgodna prilika da kad ponestanu argumenti, izvučeš iz rukava tu frazu o „ubijanja srpskih talenata“ nepodobnim stranim elementima. Još nešto, Dinamo igra i Ligu šampiona mladih fudbalera, gde igrači stiču dodatnu snagu i iskustvo dok Zvezda s vremenana vreme odigra neki beznačajni prijateljski turnir koji se predstavlja kao vrhunac fudbala, što je čista samoobmana.
Znam da bi radije gledao neposlušnog i debelog Ristića nego reprezentativca Gabona koji je bio vicešampion Rusije. Međutim, tek kad Ristić krene da pokazuje na treninzima svoje pravo lice, ako je ovo sada uopšte lažno, i kad to krene da na terenu prikazuje, siguran sam da će Božović registrovati njegov napredak i da će iz toga proizaći i veća minutaža. Ristić je paradigma Zvezdine dece. Za to nam niko nije kriv osim tih igrača, menadžera, roditelja i sličnih dobronamernih zlobnika sa foruma.

LA[K]I јул 3, 2016 at 13:09

Kakva je korist dovesti stopera, kad se uporno gura Lukovic u prvi tim. Ako uprava misli da nesto uradimo u Evropi jedan stoper mora da bude Fibel, a drugi Mitrovic ili Rendulic. Sto se Muca tice mislim da ce biti veliko pojacanje. Verovatno nece nastupiti u prvom mecu 2. kola, ali sto je najbitnije treba da bude spreman za 3. kolo kad krecemo ozbiljno.

Reply
Miloš јул 3, 2016 at 13:30

Tako je! Lukoviću je vreme da napusti Zvezdu.

Reply
liverpool1892 јул 3, 2016 at 13:01

4 stranca i 2 igraca bivse sfrj sto znaci da micel i ibanjez i babunski nisu stranci

Reply
oknarb јул 3, 2016 at 12:37

НЕЕЕ МИТРОВИЋА.ИМАМО ПОКРИВЕНУ СВАКУ ПОЗИЦИЈУ У ТИМУ ОСИМ ОДБРАНЕ

Reply
ДЕЈО јул 3, 2016 at 12:30

Velika greška dovođenje Mitrovića, bolje neko Zvezdino dete da igra umesto njega

Reply
darko јул 3, 2016 at 12:35

Kkao mislis sa neiskusnim detetom u LS. Ima vremena za decu,sada je bitno uci u neko evropsko takmicenje,sto zbog finansija,sto zbog dugogodisnjeg posta

Reply
ДЕЈО јул 3, 2016 at 13:06

Za LŠ treba da igraju Fibel i Rendulić, ovo je bacanje para kao da smo pijani milioneri…

Reply
LA[K]I јул 3, 2016 at 16:19

Apsolutno se slazem da Fibel i Rendulic treba da igraju u LS. Rendulic je mozda i bolji od Mitrovica, al ne znam dok ne vidim. Sve u svemu kad se pogleda mislim da bi Rendulicu i Fibelu trebala jedna dobra zamena, a to definitivno nije Lukovic. Mozda je to mogao biti Savo Pavicevic, ali sad sta je tu je. Inace Mitrovica dovodimo besplatno.

Reply
kastiljo јул 3, 2016 at 16:41

Treba nam dobar levi stoper…I Rendula i Fibel su desni stoperi primarno..Jedino Lukovica imamo na levom,zato se verujem insistira na Mitrovicu.Videcemo za Lukovica,definitivno nije bila ovo njegova sezona,ali tek je krajem jeseni krenuo da igra posle skoro 2 i po godine pauze kako u Zenitu tako i u Zvezdi zbog povrede.Videcemo ove godine s obzirom da je pripreme odradio,da ima kontinuitet od 7-8meseci,nece smeti biti izgovora za njega da ne bude onaj stari Lukovic…Ako se vrati da bude onaj stari,siguran sam da vece pojacanje od toga tesko da cemo dobiti…

Petar јул 3, 2016 at 17:34

Fora je u tome sto je Lune bio kerektan kad se vratio na teren, a kako je sezona odmicala on je bio sve gori.

kastiljo јул 3, 2016 at 18:51

Ma de je bio korektan,secam se protiv Lucana tamo kad je usao u poslednjih pola h nije znao gde se nalazi,ocajne procene leta lopte,prolazile mu kroz noge,preko noge,ispadao cesto..Imao je proletos par ispada ali to moze i da se pripise padu koncentracije jer ipak je bilo +32 a i svi su nekako bili u padu forme i Katai,Plavsic,Srnic,Vieira,Gruja…Jedino je cini mi se nekako Ibanjez bio konstantan.Videcemo,verujem da Grof zna sta mu je ciniti,treba svima ukazati sansu,ako ne iskoristi sta da se radi..

LA[K]I јул 3, 2016 at 18:49

Mislim da Fibel moze da igra i levog i desnog stopera. I ja mislim da je ta duga pauza glavni problem sto Lune igra ocajno. Ako se sed ne pokaze moze u penziju.

Бранимир јул 3, 2016 at 16:34

Дејо, не буди дете!

Reply
Dusan Pajovic јул 3, 2016 at 12:26

Dobro pitanje, koliko stranaca ima pravo igranja u domaćem prvenstvu , a koliko u kvalifikacijama za LS?

Reply
MILAN KG јул 3, 2016 at 12:20

Samo nepre bez euforije korak po korak.

Reply
Bata јул 3, 2016 at 12:19

Koliko je stranaca dozvoljeno ove godine u domacem prvenstvu da li zna neko ?

Reply
Dare јул 3, 2016 at 12:24

6 stranaca na terenu u istom trenutku.

Reply
FicaKG јул 3, 2016 at 12:26

6 stranaca, nije kao proslih godina 4+2.

Reply
Bata јул 3, 2016 at 14:49

ok , hvala super vest , nisam znao .

Reply

Leave a Comment