Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Валета се провукла у Торшавну

Црвена звезда је добила првог противника у сезони 2016/17. Валета је прошла даље захваљујући голу у гостима и поред пораза у реваншу првог кола квалификација за Лигу шампиона против Б 36 у Торшавну резултатом 1:2.

Поново је Аргентинац Федерико Фалконе био стрелац за Малтежане и дефинитивно ће бити највећа претња за Звездину одбрану кроз седам дана. Његовим поготком у 25. минуту Валета је изједначила резултат, али се Фарани нису предавали и у 66. минуту су поново стигли до предности, тако да су гости стрепели до самог краја, али су ипак издржали и поред велике надокнаде изгубљеног времена.

Валета је наступила са четворицом Аргентинаца у стартних 11. Поред Федерика Фалконеа ту су били Сантијаго Малано, Хуан Хил и Леандро Агире уз Бразилце Ромеуа и Жонатана, као и Италијана Клаудија Панија. Мајкл Мифсуд, искусни 35-годишњи нападач и легенда фудбала на Малти ушао је у игру у финишу меча.

Црвена звезда је само једном у својој историји играла са представником Малте у европским такмичењима. Било је то у 1. колу Купа европских шампиона 1981/82, када је у два меча савладан Хибернијанс. У првом мечу црвено-бели су славили са 2:1 на гостовању у Паоли головима Здравка Боровнице у 71. и Ранка Ђорђића у 90. минуту, а у реваншу је до врха напуњена мрежа ривала. Пулени Бранка Станковића славили су са 8:1. Серију голова отворио је Слободан Горачинов већ у првом минуту, Владимир Петровић Пижон затресао је мрежу у 19. и 40. минуту, Милош Шестић у 34, Душан Савић у 42. и 57, а Радомир Савић у 61. и 86. минуту.

Б 36 – ВАЛЕТА 2:1 (1:1)

Торшавн – Стадион: Гундадалур. Судија: Ромер Тарајев (Естонија). Жути картони: Феро, Нес (Б 36), Бонело, Пани (Валета). Стрелци: Торлеифсон у 11. и Агнарсон у 66. за Б 36, а Фалконе у 25. минуту за Валету.

Б 36: Т. Аскам, Феро, Мелемгард (од 90. Петерсен), Нес, Јакобсен, Торлеифсон (од 82. Пингел), Ејстурој, Х. Аскам, Ериксен, Борг (од 64. Агнарсон), Ћислевич.

ВАЛЕТА: Бонело, Каруана, Ацопарди, Агире (од 90+3 Борг), Хил, Пани, Брифа, Ромеу, Малано, Фалконе, Жонатан (од 87. Мифсуд).

Прва утакмица 2. кола квалификација за Лигу шампиона између Валете и Црвене звезде игра се 12. јула на Малти. Реванш је на програму седам дана касније у Београду.

Повезане вести

1 comment

dejo јул 6, 2016 at 20:42

Svejedno je kako su odigrali Valeta Malte i doticni tim protiv kog su igrali oni ,jedino je bitno da nasa Crvena Zvezda gleda u svoje dvoriste a da je ne zanima sto se dogadja u druge klubove jer samo je bitna nasa Crvena Zvezda ,nasa uprava Crvene Zvezde treba da razgovara sa ljudima iz Pume mogu li da oni naprave brzo nove dresove ako ne mogu imam dva predloga za buduce sponzore sportske opreme nase Crvene Zvezde Adidas i Najke uz ovo bih rekao upravo nase Crvene Zvezde da dovedete jos sponzora u nasu Crvenu Zvezdu jer bez njih ne moze nasa Crvena Zvezda upravo nase Crvene Zvezde

Reply

Leave a Comment