Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоСтрељаштво

Шекарић: Све ћу рећи после Рија

Јасна Шекарић, званично најбољи стрелац на свету у 20. веку, најтрофејнија српска спортисткиња, рекордерка Светског купа по броју учешћа и освојених медаља и најбоља спортисткиња Црвене звезде у минулом столећу по избору Звездине ревије, неће учествовати на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

То је одлука Извршног одбора Стрељачког савеза Србије, која је легендарној Јасни тешко пала. Она је међу првима од наших спортиста изборила пласман у Бразил и са нестрпљењем је очекивала да се по осми пут појави на највећој светској смотри спорта и покуша да се домогне још једне медаље, чиме би ставила тачку на своју бриљантну каријеру и још једном самим учешћем исписала историју с обзиром да су изузетно ретки спортисти који су забележили тако велики број наступа на Олимпијским играма, али је процена људи у савезу била да на такмичење пошаљу стрелце који су по њиховом мишљењу спремнији за највеће домете, међу њима и Зорану Аруновић, још једну Звездину узданицу.

– Сада не желим ништа да причам, а имала бих много тога да кажем. Најбитније је да се екипа на миру спрема за Рио, и да тамо на најбољи начин представља нашу земљу. Тек када заврше такмичење, све ћу рећи – изјавила је Јасна за Новости.

Слична ситуација десила се приликом избора екипе за Олимпијске игре у Лондону 2012. године. Тада Јасна није имала изборен пласман, али јесте Димитрије Гргић, па је одлучено да га она замени.

Било како било, Јаснин учинак од пет медаља на Олимпијским играма (злато, три сребра и бронза), тешко ће бити достижан у будућности за српске спортисте, али није било коректно на овај начин се понети према легенди српског и светског стрељаштва, као и спорта уопште, на крају њене каријере, посебно што у историји Олимпијских игара од спортисткиња само Јозефа Идем-Гверини (Западна Немачка/Италија, кану) има наступ више (укупно осам учешћа).

Повезане вести

Leave a Comment