Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновијеОстало

Тамара Салашки седма у Европи

Атлетичарка Црвене звезде, Тамара Салашки, заузела је седмо место у финалу трке на 400 метара на Европском првенству у Амстердаму.

У јакој конкуренцији, са ривалкама које изгледају неупоредиво снажније, Тамара је истрчала добру трку, близу својих најбољих остварења и на крају резултатом од 52 секунде и 23 стотинке заузела седму позицију на Старом континенту. Иза ње је завршила Холанђанка Ники Ван Лојверен (52,76).

Титулу шампиона Европе освојила је натурализована Италијанка Либанија Гренот (50,73). Сребро је припало Флорији Жуи из Француске (51,21), а бронзу је освојила Британка Ањика Онуора (51,47). Четрвта је Била Британка Кристин Охурогу (51,55), пета Пољакиња Малгоржата Холуб (51,89), а шеста њена земљакиња Јустина Свјети (51,96).

Милан Ристић је директно уврштен у полуфинале трке на 110 метара препоне, које је на програму сутра од 19 часова и 15 минута. Имао је одличан резултат којим је допутовао у Амстердам, па није било потребе да учествује у квалификацијама. Финале ове дисциплине на програму је сутра од 21 и 35, а Милан је раније најавио да ће јуришати на највиши пласман. Ивани Шпановић честитамо освајање златне медаље у скоку у даљ, прве најсјајније медаље за нашу земљу на континенталним такмичењима на отвореном после 26 година.

Повезане вести

Leave a Comment