Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звезда: Ускладити прописе ФСС са Законом Републике Србије

Фудбалски клуб Црвена звезда упутила је Фудбалском савезу Србије, односно његовом председнику Славиши Кокези захтев за прилагођавање фудбалских прописа у складу са Законом о запошљавању странаца Републике Србије у коме тражи да се играчи из Европске Уније не третирају као странци.

„Користимо прилику да Вам се обратимо поводом горе наведеног предмета.

Наиме, након ступања на снагу закона о Запошљавању странаца који је објављен у Службеном гласнику Републике Србије број 128/2014 где у члану 5, недвосмислено пише:

„Право на слободан приступ тржишту рада у Републици, односно на запошљавање, самозапошљавање и остваривање права за случај незапослености, осим ако међународним уговором који обавезује Републику није утврђено другачије, имају:

1) држављани ЕУ;

2) чланови породице држављана из тачке 1) овог става, који нису држављани ЕУ и имају одобрење за привремени боравак за чланове породице или стално настањење у тим државама којим доказују своје право на слободан приступ тржишту рада……“

позивамо Вас да као кровна организација која уређује прописе у фудбалској сфери приступите прилагођавању фудбалских прописа у складу са законом наше земље.

У складу са претходно наведеним, молимо Вас да у хитном поступку узмете у разматрање наш захтев и омогућите страним држављанима који долазе из земаља Европске уније да остварују право на рад односно да буду третирани као домаћи фудбалери у смислу права на наступање у фудбалским клубовима Суперлиге без ограничења“, стоји у захтеву који је потписао председник нашег клуба Светозар Мијаиловић.

Повезане вести

5 comments

marko јул 9, 2016 at 15:49

gluposti,sta sad treba ceo tim da nam budu stranci

Reply
Aleksandar јул 9, 2016 at 16:29

Nisu gluposti tako je svuda u Eu ako nisi znao. A morace i kod nas ako idemo u Eu. Nema ocu necu,nego mora.

Reply
marko јул 9, 2016 at 18:00

e ne mora ,znam ja da je tako u EU ali svaki savez bilo on fudbalski, kosarkaski ili bilo koji da ogranici broj stranaca

Reply
Aleksandar јул 9, 2016 at 19:06

Igraci Eu,evropska unija,zemlje evropske unije, znaci igraci iz Francuske,Portugala,Holandije,Spanije,Nemacke, itd nikako nisu nekvalitetni i oni ne treba da se vode kao stranci, ako idemo ka Eu to ce morati da se usvoji jer to zahteva Eu i niko to ne moze da blokira,nikakav savez. Sa druge strane stranci ce biti ograniceni pravilom,tj zemlje koje nisu u Evropskoj uniji, znaci pravilo stranaca ostaje,samo je ovo za igrace iz Eu da mogu da igraju. Ko ne razume nek se obesi.

Reply
Drobnjak iz auta!!! јул 10, 2016 at 01:04

Broj stranaca ne treba da se ogranicava. To sto je ogranicen na 6 ili po meni neogranicen, to te ne uslovljava da ih dovodis…

Reply

Leave a Comment