Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоЏудо

Џудо: Бунчић освојио бронзу на Европском купу у Мађарској

Звездин јуниор Милан Бунчић имао је сјајан наступ на Европском купу у џудоу које је за викенд одржано у мађарском Пакшу.

Бунчић (до 73 кг) је на јуниорском такмичењу у Мађарској савладао Аустралијанца Сема Кинга у мечу за бронзану медаљу и тако стигао до још једног запаженог резултата на међународној сцени.

Милан је у групи био успешнији од Развана Бодеа из Румуније и Јана Косака из Словеније. Први је савладан за два минута и 43 секунде, а други за два минута и 48 секунди. У полуфиналу је од српског представника успешнији био Рус Александар Колешник славивши на вазари, па је Бунчић у репесажу срушио тројицу џудиста из Француске. Жавада Абделкрима је победио на ипон после два минута и 43 секунде, Дилана Рошеа је архивирао на казнене поене, а од Етјена Делвера је био успешнији после само једног минута и 37 секунди такође на ипон.

Све чешћи успеси Звездиних џудока на међународној сцени говоре да је време за екипну титулу првака Србије за црвено-беле, а тај пехар им константно измиче за длаку последњих година.

Повезане вести

Leave a Comment