Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеРукометТрансфери

Ћоровић и Шћепановић поново црвено-бели, четири појачања у РК!

Милан Ћоровић

РК Црвена звезда ангажовао је четири појачања за наредну сезону, Ћоровић и Шћепановић поново у Звезди! Уз два повратника у клуб, ту су и два нова играча. Ускоро нова имена.

Вредно и радно лето у рукометном делу Љутице Богдана. Док је све окренуто фудбалу и Лиги Шампиона и чекају се кошаркашка појања, мале рукометне бомбе су спремне.

Након Мошића и Бабића, нова четири имена у редовима екипе легендарног Ненада Перуничића. Два стара, бивши капитени и репрезентативци, Милан Ћоровић и Филип Шћепановић, и два нова – Душан Андрејевић и Милош Продановић.

Милан Ћоровић (32), бивши капитен црвено-белих и репрезентативац је добро познато име рукомета. Осим Црвене звезде, наступао је за скопски Металург, словеначки Голд Клуб, француски Ним, у протеклој сезони за Винтетур у Швајцарској, док је више од три године провео у Дубаију. Пре три године, Ћоровић је био практично играч Црвене звезде, али дошло је до проблема са сертификатом. Сада је све у најбољем реду и искусни средњи бек по трећи пут ће обући дрес клуба у ком је поникао.

Филип Шћепановић (31) је још један повратник у Црвену звезду. Десни бек је афирмацију стекао у црвено-белом, предводио Звезду у Лиги Шампиона, члан је последње генерације која је освојила титулу, а у даљем току каријере наступао је за скопски Металург, Мешков Брест, швајцарски Грасхоперс, у Италији, Пољској и Израелу. Он ће четврти пут обући Звездин дрес, претходно је био члан Звезде у јесењој сезони 2011/12.

Душан Андрејевић (23), игра на позицији пивота и долази из пожешке Слоге, за коју је постигао 72 гола протекле сезоне. Бивши је кадетски и јуниорски репрезентативац, а у каријери пре Слоге наступао је и за Металац из Ваљева, Нови Београд, ПКБ, Синђелић, Студентски град и Земун, између осталих.

Милош Продановић (28), стиже из Крагујевца. Након Мошића, још један играч Радничког је дошао у Црвену звезду. Продaновић игра на позицији левог бека, а рођени Крагујевчанин је осим за матични клуб наступао за Војводину и Металопластику.

Клуб преговара са двојицом играча који би требали да у најскоријем периоду постигну договор са Црвеном звездом, која би тиме комплетирала тим пре почетка припрема 1.августа. Тим који напада титулу шампиона, која се чека у Љутице Богдана од 2008.године.

Повезане вести

3 comments

Милош Ристић јул 17, 2016 at 14:02

Надам се да су финансијиски проблеми превазиђени и да је постигнута стабилност на том пољу. У том случају можемо очекивати да посвећеност, упорност и велико знање и искуство Ненада Перуничића дођу до пуног изражаја а с’ тим и добри резултати.

Reply
ilija.delija јул 14, 2016 at 16:25

konacno? Butulija i Perunicic vec par godina rade sjajne stvari.

Reply
Marko јул 14, 2016 at 15:44

Hvala Bogu da se konačno nešto pozitivno desi i u RKCZ!

Reply

Leave a Comment