Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Божовић: „Имамо квалитет и то ћемо показати!“

Пред реванш меч другог кола квалификација за Лигу шампиона који се игра сутра, 19. јула, на стадиону „Рајко Митић“, новинарима се обратио шеф стручног штаба Миодраг Божовић.

– Оно што можемо да очекујемо је наша победа, јер ако смо победили на Малти, можемо и овде. Код нас постоји та црта да потцењујемо клубове из многих земаља, али ми ћемо максимално озбиљно приступити утакмици и надамо се да ће трибине бити пуне и да ћемо направити празник, како навијачима, тако и нама.

Шеф стручног штаба не очекује много промена у игри противника.

– Што се тиче екипе, сви су здрави и на располагању, осим Орландића који је повредио задњу ложу у Словенији. Биће промена у стартној постави, иако не мислим да смо лоше играли на Малти, као што можда делује. У Србији нема играча који је квалитетан као Фалконе који је нама дао гол. Цела њихова екипа је искусна, мало играча има испод 30 година. Уз све то нису били баш мачији кашаљ, као што се очекивало. Не очекујем да ће играти много другачије на Маракани, они увек дугим лоптама траже шпица, убацују у шеснаестерац где се нађу бар тројица играча у завршници. Очекујем да ће и сутра играти без много додавања, само ће им тешко бити да надокнаде одсуство Фалконеа – сматра Гроф.

Искусни стратег верује у своју екипу пред сутрашњу утакмицу.

– Тешко је проценити крајње домете ове екипе зато што нисмо сви заједно почели припреме. Мора да прође неко време док се играчи навикну једни на друге. Има мало нервозе међу играчима јер још нису на највишем нивоу физички спремни, па се то одрази и на психу. Деби на међународноој сцени никад није лак и надам се да смо ту почетничку трему пребродили. Сигуран сам да ови момци имају квалитет и да ће то показати, а колико заиста могу видећемо у наредним утакмицама.

Новинаре је занимао и статус појединих играча у тиму.

– Моуче ће највероватније почети утакмицу, он има добар карактер и јако ми се допадају играчи који долазе из Аргентине јер чак и ако нису спремни физички, они то надокнаде својом жељом, упорношћу и квалитетом. Руиз се све боље физички осећа, спреман је за једно полувреме, али не треба да га „изгоримо“ као што смо прошле сезоне неке играче који нису били потпуно спремни, а играли су целе утакмице. Канга је на утакмици против Ла Валете примио 120 додавања. Наравно да није могао сваку лопту да дода без грешке, али и код првог и код другог гола од Канге је почела акција. Он дистрибуира лопте, није себичан и бира увек најбооље решење тако да је он озбиљно појачање. Што се тиче Хуга, он је играч који увек може да реши утакмицу. Иако на Малти није затресао мрежу имао је две одличне шансе. Он има мотива и биће на оном нивоу на ком смо навикли да га гледамо. Доста се прича и о томе зашто Петковић не игра. Имамо доста играча и сви су део Црвене звезде, ништа се није променило. Играће када буде требало, не знам зашто би се правила афера око тога ко игра, а ко не. Ми смо екипа која ће ове сезоне играти на три фронта, а моја је процена ко када треба да се нађе на терену – каже Божовић.

За успех у европским такмичењима Звезди недостаје још појачања, као и финансијска подршка.

– Постоји жеља да још појачамо екипу. И сами видите да је подигнута велика еуфорија око Лиге шампиона, а тешко је направити резултат у Европи ако немате традицију играња најјачих такмичења бар две, три године у континуитету. На пример, власник Лудогореца у своју екипу улаже сваке године 40 или 50 милиона, а ми смо толико милиона, отприлике, дужни. Људи који раде у Звезди од прошле године послују у плусу. То што се прича да нас неко помаже са стране није тачно. Прошле године смо финансирали сами себе од продаје Грујића, Рајковића и Јовановића. Зато нико не може од нас одмах да тражи велике успехе, јер је то процес који траје годинама уз финансијска улагања. Може, наравно, да се догоди неком лудом срећом да уђемо у Лигу шампиона и докле год постоји шанса треба да се проба, али треба бити и реалан. У данашњем фудбалу новац је, нажалост, све.

Гроф је искористио прилику и да позове навијаче да сутра подрже екипу.

– Ја да сам на месту навијача Црвене звезде дошао бих сутра на стадион. Девет година нисмо играли квалификације, време је лепо, утакмица је у вечерњем термину и не видим разлог да стадион не буде пун. Много нам је лепше да играмо пред пуним трибинама, а ником ко дође није лако када чује наше навијаче – завршио је Миодраг Божовић.

Повезане вести

1 comment

njaVa јул 19, 2016 at 00:17

Jel Sport klub prenosi ili ce mozda RTS, koji bi kao drzavna televizija trebao prenositi ovakve utakmice. Nikad im nije bio problem kada je Partizan igrao….

Reply

Leave a Comment