Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Лудогорец тројком у Подгорици до трећег кола квалификација

Бугарски шампион изашао је као победник из двомеча са прваком Црне Горе и укупним резултатом 5:0 пласирао се у треће коло квалификација за Лигу шампиона.

Лудогорец је у реваншу друге квалификационе рунде славио против Младости у Подгорици резултатом 3:0. Требало је екипи из Разграда добрих 39 минута да пронађе пут до гола уз напомену да је погодак Румуна Моција поништен у 33. минуту. Лед је пробио репрезентативац ДР Конга, Џоди Лукоки, који је у контри успео да стигне до шеснаестерца и постигне атрактиван погодак.

Почетком другог дела игре, изабраници тренера Дерменџијева успевају да дуплирају предност. Бразилац Вандерсон изиграо је комплетну одбрану Младости и матирао Љуљановића у 48. минуту. Тачку на сигуран тријумф петоструког узастопног шампиона Бугарске ставио је Лукоки после дубинског додавања у 64. минуту. Био је то његов трећи погодак у двомечу против екипе из Црне Горе и одбрана Црвене звезде ће кроз седам дана морати добро да се пази овог незгодног и изузетно брзог нападача, који је минуле сезоне, након доласка из холандског Цволеа, добио прилику на 20 утакмица (17 пута улазио са клупе) у шампионату Бугарске и за 469 минута није затресао мрежу, али је сада избио у први план и наметнуо се као први шпиц у екипи.

Колико су у редовима бугарског шампиона настојали да максимално обрате пажњу на детаље говори само један жути картон за 180 минута двомеча против Младости. Добио га је Марселињо у првој утакмици, док је Звезда из утакмица са Валетом сакупила пет јавних опомена (Катаи, Доналд, Сикимић, Виеира и Канга).

МЛАДОСТ – ЛУДОГОРЕЦ 0:3 (0:1)

Подгорица – Стадион: Под Горицом. Судија: Пол Ван Букел. Жути картони: Лакић, Раичевић, Лазаревић и Ђуришић (Младост). Стрелци: Лукоки у 39. и 64. и Вандерсон у 48. минуту.

МЛАДОСТ: Љуљановић, Лакић, Нововић, Копитовић, Раичевић (од 83. Петричевић), Игумановић (од 60. З. Петровић), Влаисављевић, Лазаревић (од 75. Стијеповић), Букорац, М. Бурзановић, Ђуришић. Тренер: Никола Ракојевић.

ЛУДОГОРЕЦ: Стојанов, Моци, Минев, Пластун, Ђаков, Лукас Саша (од 84. Андријанантенаина), Вандерсон (од 65. Кешеру), Натанел Пимијента, Марселињо (од 76. Препелица), Лукоки, Џонатан Кафу. Тренер: Георги Дерменџијев.

https://www.youtube.com/watch?v=2ggFGIRxf6s

Повезане вести

Leave a Comment