Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Виеира: Даћу живот на терену за саиграче, цео тим и клуб

Звездин Португалац са нестрпљењем очекује први погодак у новој сезони. У двомечу против Валете није му се посрећило да погоди из неколико прилика, а да голман Малтежана није крајњим напором зауставио његов покушај петом, био би то један од најатрактивнијих голова другог кола квалификација за Лигу шампиона.

– Звезда је моја кућа. Сви знају да је мој циљ да стално побеђујем. Желим да останем овде где се осећам добро. Желим да уђемо у Лигу шампиона и да играмо са најбољима. Зато је за мене тренутно меч са Лудогорецом најважнији у каријери. Таква је ситуација и у целом клубу. Сви зависимо од тог меча – истакао је Виеира у интервјуу за Новости.

Повремени звиждуци приликом његовог изласка из игре у 71. минуту, затим и аплаузи, дочаравају колико је тешко носити Звездин дрес.

– Чак и ако Лудогорецу дам три гола, можда ће неко говорити лоше о мени. Увек ће бити оних који нису задовољни, не осврћем се на то. Свестан сам да нисам још у форми, а навикао сам навијаче на голове. Ово је велики клуб и нормално је да се очекује да увек будеш на највишем нивоу. Брзо пада у заборав све добро што урадиш. Али, увек дајем максимум и желим да помогнем. Нико не може да ми замери да се не борим и не дајем све. Јер ћу увек дати живот на терену, за саиграче, цео тим, клуб.

Без обзира на мали голгетерски пост, то је исти онај играч који се током већег дела претходне сезоне налазио на челу листе стрелаца и добио признање за најбољег појединца Супер лиге у Звездиној шампионској сезони.

– Некада се ствари не одвијају како желиш, а кључ је да и у том тренутку наставиш да дајеш максимум. Још тражим форму, а сада почиње и шампионат, па верујем да ће ми и то помоћи да се спремим за Лудогорец. Али, мени је само битно да Звезда побеђује, то желим више од свега. Наставићу да усрећујем навијаче, шта год они мислили о мени.

Голгетер екипе има велику подршку у својим саиграчима. Мичел Доналд, стрелац атрактивног поготка против Валете, уверен је да ће Виеира ускоро ући у своју препознатљиву голгетерску серију.

– Уго можда није у форми у каквој је био, али он има пуну подршку целог тима. Ми смо фамилија, некад сам ја лош, некад неко други, али се сви подржавамо, поштујемо и чинимо све да превазиђемо тешке моменте. Уго је прошле сезоне постигао 20 голова, даваће их поново.

Одлична прилика да Виеира проради је већ у петак на почетку новог шампионата Србије против Напретка на нашем највећем стадиону. Биће то и генерална проба пред гостовање у Разграду у трећем колу квалификација за најелитније европско клупско такмичење и меч на коме ће Звездини навијачи моћи да охрабре своје љубимце пред један од најважнијих мечева на међународној сцени у овој декади.

Повезане вести

5 comments

Estrella Roja јул 21, 2016 at 16:54

Preteralo se u kritikama prema Vieiri ne shvatajući da se Zvezdina igra raspala još od proleća, nekako je koincidiralo sa njegovom povredom na derbiju. Ljudi bi trebali da shvate da on ima „ludačku“ želju da se vrati, za njega nema izgubljene lopte iako nema konkretnog rezultata. Moje je mišljenje da mi boljeg igrača na toj poziciji ne možemo da nađemo. Gde su Rinaldinjo, Žo i ostale „zvezde koji daju gol iz polušanse“. Obična obmana, takvi igrači neće igrati u Zvezdi i Srbiji dugo vremena. Podrška Portugalcu!

Reply
dusan јул 21, 2016 at 13:01

nemoj da dajes zivot, samo igraj fudbal

Reply
Hadži Dragan јул 21, 2016 at 12:19

Zvižduci su krenuli sa istoka (znam,jer odatle gledam utakmice) , ali smo ih aplauzima nadjačali . Napred Ugo !!!

Reply
Dux јул 21, 2016 at 10:00

Pojedine kvazi navijace treba da je sramota za zvizduke, brzo zaboravljamo sta je uradio prosle sezone,tacno je da mu ne ide da nije u formi ali potrebna je podrska.. ako ne daj Boze ne krene kako trebao ocekujem zvizduke za Kataija, Grofa…ali takvi smo mi…..bice Zvezda bolja protiv Ludogoreca,videcete.

Reply
maxmasina11 јул 21, 2016 at 09:50

Samo napred Hugo. Ne obaziri se na mamlaze pojedince koji zvizde

Reply

Leave a Comment