Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновијеОстало

Атлетика: Јованчевић блистао у Беранама

Звездин скакач у даљ, Страхиња Јованчевић, имао је сјајан наступ на међународном митингу у Беранама “Иванград 2016“.

Не само што је освојио прво место испред највећег ривала Лазара Анића, који је недавно био финалиста на Европском првенству у Амстердаму, већ је имао импресивно остварење, које нажалост неће бити и његов лични рекорд због преступа. Скок је од места одраза до трага у песку износио сјајних 8,16 метара, тако да је млади Јованчевић истакао кандидатуру за наследника великог Ненада Стекића, легенде Црвене звезде и наше атлетике.

На крају је Страхиња до тријумфа стигао са прескочених 7,86, док је Анић из крагујевачког Радничког био други са 7,53. Јованчевић је потврдио да се налази у фантастичној форми и наговестио је да би ускоро могао да постави свој лични рекорд скоком од преко осам метара, што би већ био врло озбиљан резултат и најава да би у будућности могао да се бори за медаље на највећим међународним такмичењима.

Успеха су у Беранама имали Звездини спринтери и такмичари на средњим пругама. Филип Иштвановић је био убедљиво први у трци на 100 метара са резултатом од 11,06 секунди уз ветар у прса од 1,6 м/с. Јован Стојоски је заузео друго место у трци на 400 метара (49,28), оставивши иза себе тројицу такмичара Радничког из Крагујевца, док је Марко Возаб заузео друго место на 800 метара резултатом од 1:53,74.

У трци на 300 метара у конкуренцији млађих пионирки победу је однела Анђела Радоичић из Црвене звезде (43,22), док је на 400 метара Виолета Марковић заузела друго место резултатом од 59,49 секунди. Резултат Страхиње Јованчевића у скоку у даљ био је међу три најбоља на митингу у Беранама рачунајући све дисциплине.

Повезане вести

Leave a Comment