Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Гроф поново драстично мења састав: „Сутра ће на терену бити љубимци јавности!“

Између два велика европска мегдана наши фудбалери ће покушати да остваре прву победу у домаћем шампионату. Меч другог кола Суперлиге Србије игра се у петак, 29. јула, на стадиону „Рајко Митић“ од 20 часова.

Шеф стручног штаба Миодраг Божовић истакао је да екипа тренутно размишља само о утакмици са Металцем.

– Тешка утакмица је пред нама, искуство из прошле сезоне када смо на Маракани једва савладали Металац голом у 80. минуту говори у прилог томе. Вероватно ће слично бити и сутра. Екипа им је доста измењена, победили су Борац у првом колу и направили добру атмосферу у тиму. Довели су добре стране играче, пре свега мислим на штопера Бондаренка, Митровића из Хрватске. Мијић им је можда и најбољи играч. Без намере да иког увредим Звезда на Маракани увек зависи од себе. Размишљамо само о својој игри и надам се да ћемо сутра да успемо да освојимо три бода – рекао је Миодраг Божовић.

На сутрашњој утакмици шансу ће добити играчи који су пропустили прошли меч.

– Променићемо екипу у односу на Лудогорец, зависиће од тога ко се како осећа. Нисмо размишљали да одложимо утакмицу, морамо да се навикавамо на овакав темпо. Имамо више од 20 играча које смо довели зато што смо се надали да ћемо доћи у ситуацију да играмо на три фронта. Сутра ће на терену бити љубимци јавности, Плавшић и Петковић, пошто се стално помиње зашто их нема. Сви су играчи Црвене звезде, играју они за које се ја определим. Трудим се да будем поштен јер онај ко игра и тренира како треба увек ће имати место. Хуго није у форми у каквој је био кад је дошао у Звезду. Можда се осећа запостављено, али такав је спорт. У фудбалу нема минулог рада, сваког занима само следећа утакмица.

Иако је у фокусу утакмица са Металцем, неизбежна тема у медијима је и реванш против Лудогореца.

– Објективно вероватно је свима у глави још увек утакмица против Лудогореца, али треба што пре да је заборавимо. Тешко је припремати екипу у једној недељи и за домаће првенство и за европске утакмице, али морамо да се навикавамо. Најважније нам је да победимо Металац. Већ се пише о противнику у четвртом колу, а још ни треће нисмо прошли. Медији су, као и до сада, врло негативни. Готово да не постоји текст после наше утакмице који не почиње речима „Звезда је била близу катастрофе“. Очигледно они желе да до катастрофе и дође, али, надам се да им нећемо то задовољство приуштити. Ту, наравно, не мислим на „Спортски журнал“, „Вечерње новости“ и још неке медије који озбиљно пишу о спорту – закључио је искусни стручњак.

Повезане вести

8 comments

dusan јул 29, 2016 at 16:54

opet bespotrebno bahato. petkovic je duplo bolji od cvetkovica, a vadjenje plavsica cim je dao gol protiv napretka je bilo potpuno pogresno. ja inace ne volim ni jednog ni drugog. prosto – iskuliraj malo. vidi da nadjes ulogu i smisao le taleku, vidi da vratis uga na kolosek, vidi da od babunskog i poletanovica napravis igrace… i tako.

Reply
Hadži Dragan јул 30, 2016 at 08:48

A ti si neki vidoviti stručnjak za fudbal,pa preporučuješ našem treneru da vidi kako će igrače da postavi???

Reply
Hadži Dragan јул 29, 2016 at 11:06

Božo pusti medije i navijače,ti si general i biraš vojsku.A da si vrhunski vojskovođa pokazao si u minulom prvenstvu.

Reply
pera јул 29, 2016 at 07:03

Kakav je ko igrač najbolje zna trener. Mi laici što se petljamo u tudji posao bi da odlučujemo. Svaka čast Grofu ali ja opet kažem laički mislim da mali PLavšić može pomoći u duelu sa Ludogorecom makar pola sata. Dečko je čigra na levoj strani gde ovi imaju sporije igrače od njega. S obzirom da mislim da oni imaju trenera koji temeljno priprema tim mislim da bi upravo Plavša mogao biti igrač odluke. Takodje mislim da igrač sam mora da učini napor da ojača noge, dakle teretana i postane srpski Mesi. Ima sve predispozicije da napravi veliki ugovor i karijeru. Samo strpljivi i uporni uspevaju u sportu.

Reply
dejo јул 28, 2016 at 22:08

Grofe moju punu podrsku imate naravno kao trener nase Crvene Zvezde jer radite sjajan posao to sto nema nazalost pravu konkureciju Petkovic na mestu desnog beka u Cvetkovicu ,Cvetkovic je kiksa protiv Ludogoreca Grofe i premnogo su igraci Ludogoreca probijali na desnoj strani gdje bi Cvetkovic trebalo to da zatvara i jos jednom se pokazalo da nasoj Crvenoj Zvezdi treba bolji desni bek kad je i defanziva i ofanziva nase Crvene Zvezde tice nesto naprimjer kao Basta ,vjerujem da su ga ovdje mnogi zaboravili od svih koji prate nasu Crvenu Zvezdu iz proslosti

Reply
ЛУНО_ШЋЕКИЋ јул 28, 2016 at 15:55

Поштујем Грофе твој избор, али Сикимић пре Хуга, то не могу да разумем… И ко бре каже да је Петковић миљеник публике? хахаха можда је мало бољи од Цветковића али сигурно није миљеник

Reply
kastiljo јул 28, 2016 at 17:50

Mnogo mi pljujemo Petkovica a da pritom ne razumemo prirodu povreda koje je imao,a imao ih je puno…Podseticu da je Petkovica pratio Man Utd godinu dana pre nego sto smo ga mi doveli…Neko ko kaze da je Petkovic los igrac a da ima u vidu povrede koje su ga zadesile,nije u zivotu loptu sutnuo…Covek ima jako slicnu “sudbinu“ poput Darka Lazovica,taman kad krene da igra punim potencijalom povredi se…Za razliku od npr partizanovih izvikanih bekova Vulicevica i Bandalovskog,Petkovic je imao 6 asistencija prosle sezone dok su ova dvojica zajedno msm sakupila 2 racunajuci sva takmicenja.

Reply
LA[K]I јул 28, 2016 at 23:16

Petkovic je bio velika nada naseg fudbala. Sa 19 godina kapiten OFK-a, presao u Zvezdu, igrao sjajno, bio vec dogovoren transfer u Sporting i povredi se. Od kad se vratio jako jako lose. Tek na momente igra kao nekad. Steta za njega i za Lazovica. Da ih nije zadesila takva sudbina sad bi bili na mestu Ivanovica, Matica, Grujica i ostalih nasih fudbalera koji su uspeli u Evropi u velikim klubovima.

Reply

Leave a Comment