Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Ибањез: Могу мирно да одем само ако уђемо у Лигу шампиона или Лигу Европе

Луис Ибањез је имао више времена за одмор од саиграча који су били на терену у мечу другог кола Супер лиге Србије, па са нестрпљењем очекује почетак утакмице против првака Бугарске.

– Ма, нисам играо против Металца, па ми се одужило време. Једва чекам да истрчим на терен – истакао је популарни Лучо за Новости.

Звездином Аргентинцу није било лако да дође до своје игре у Разграду, где смо га знатно мање гледали у офанзивним акцијама него иначе, али се он нада доброј партији у реваншу и позитивном исходу.

– Јаки су, искусни, нема шта да се томе додаје. Али, осећам да ћемо проћи. И не само проћи, већ да ћемо у Европи учинити нешто, да ће се наша генерација памтити.

Присетио се и каква је атмосфера била прошле године, непосредно пре него што се одлучио за долазак у Београд.

– Пре годину дана су ми причали: “Шта ћеш тамо, добићеш једну плату и свашта друго“. А, ја сам знао да ћу освојити титулу и да ћемо играти Европу. И верујем свом филингу. Звезда је увек велика.

Некада велики таленат Боке јуниорс нада се првом, а укупно 11. поготку у црвено-белом дресу и још увек није сигуран како би га прославио од силне радости која би уследила уколико се догоди да вечерас затресе мрежу.

– Имало би и симболику. Ако дам гол не бих знао на коју трибину да трчим, где и како да славим. Ма, попео бих се и код вас новинара на кров. Али, само да прођемо, ко ће бити стрелац и да ли ће бити није важно

Навијачи српског шампиона неће још дуго бити у прилици да уживају у играма свог љубимца, стога Ибањез жели да пружи све од себе за успех клуба и остане упамћен ко један од најбољих странаца који су наступали у дресу нашег најтрофејнијег клуба.

– Осећао би се јадно да не успемо да обезбедимо Звезди јесен у Европи. Приче по кулоарима да ја нисам онај стари јер одлазим немају смисла. Сви знају да баш из тог разлога радим много више, рекао сам тренеру Божовићу да до краја рачуна на 100 одсто Ибањеза јер поштујем клуб, тренера, навијаче и себе пре свега. Зато имам ту огромну жељу да видим Звезду у Лиги шампиона или Лиги Европе. Само тако могу миран да одем.

Нико не помишља на неуспех, очекује се пун стадион, фантастична атмосфера и најбоља игра црвено-белих у новој сезони, која би разгалила навијаче и одвела клуб пред врата групне фазе најелитнијег европског клупског такмичења.

– Сви су свесни шта добијамо, нови играчи, посебно странци су се уклопили. Све функционише као породица и сви имамо само један циљ. Не интересује нас како, важно је проћи Лудогорец.

А, онда ће из свлачионице трештати музика.

– Ма даће Бог. Мало срећа да нас погледа и биће све како сви прижељкују. Јер, Звезда без Европе не иде. Даћемо 100 одсто за успех – закључио је Ибањез.

Повезане вести

Leave a Comment