Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Наташа Ковачевић нова председница ККЖ Црвена звезда!

Наташа Ковачевић

ККЖ Црвена звезда добио је у уторак ново руководство, и статут клуба, на челу клуба у улози председнице, налазиће се прослављена, од уторка, бивша кошаркашица Наташа Ковачевић.

На Скупштини клуба која је одржана 9.августа у просторијама ККЖ и СД Црвена звезда у Љутице Богдана 1а, Наташа Ковачевић је током свог експозеа саопштила своју дефинитивну одлуку да заврши играчку каријеру, и да се у потпуности окреће новом и огромном изазову, а то је вођење клуба за који је до данас играла.

Током седнице ККЖ Црвена звезда, усвојен је нови статут клуба, изгласани чланови Скупштине клуба, наџорног одобра и дисциплинске комсије, а Наташа Ковачевић је као прва дама клуба, кренула у оформљавање УО, који ће бројати највише 7 чланова, и који би требало да помогне у несметаном функционисању клуба који се поноси бројним успесима током своје историје, и који је увек представљао предводника у српској женској кошарци.

Посебну лепу вест за све Звездаше представља и податак да су у новом сазиву Скупштине ККЖ бројне прослављене играчице нашег клуба: Софија Пекић, Анђелка Вукмировић – Радуловић, Вукица Митић, Снежана Зорић, а члан скупштине у новом сазиву је и Загорка Жеравица, супруга легенде КК Црвена звезда, чика Ранка Жеравице…

Током свом уводног излагања, Наташа Ковачевић је изнела своје идеје и планове везане за ККЖ у наредном периоду:

Поштоване даме и господо, уважени чланови Скупштине.

Пре свега желим да вам се захвалим на поверењу које сте ми указали и да вам се свечано обавежем да ћу дати све од себе, да ћу уложити сво своје знање, умеће, креативност и велики труд да оправдам то што сте једногласном подршком показали да безрезервно верујете у мене.

Сувишно је говорити колика је част за двадесетдвогодишњу девојку попут мене да буде на најодговорнијој функцији у клубу који међу многобројним трофејима има и титулу шампиона Европе. Зато на овом месту, пред вама, не могу а да не признам да имам малу трему. То није последица страха, већ осећај велике одговорности коју ћу од данас носити. Али, свако ко ме бар мало познаје зна да ме то неће спутати већ ће ме само терати да радим још више и борим се још јаче.

Функција председника ККЖ Црвена звезда сама по себи за мене не представља циљ који је овим избором остварен, већ само средство на основу кога ћу моћи да на најконкретнији могући начин помогнем клубу, а самим тим и женској кошарци у Србији.

Свесна сам да ћу још много тога морати да научим, да ми сходно мојим годинама недостаје и искуства, али ту се уздам у вас уважени чланови Скупштине и вашу подршку. Када овде међу вама видим неке од дама које су стварале историју овог клуба имам још више самопоуздања јер знам да ћу у сваком тренутку имати кога да упитам за савет, а добар савет, злата вреди.

Такође, мотива ми неће недостајати јер мислим да је излишно да говорим шта за мене представља кошарка. Управо је моја жеља да се после тешке несреће поново вратим под обруче утицала да се опоравим много брже него што се очекивало, а та силна љубав према кошарци ми је у неким тешким тренуцима давала снагу да пребродим неке на први поглед несавладиве препреке и вратим се на терен. Више нећу бити на паркету, али мислим да ћу у овој новој улози још чвршће бити везана за спорт који ми је дао толико тога. И то ме јако радује. Јер, ово ће бити прва прилика да део тога ја вратим кошарци. Кошарци у Србији.

Пред нама је велики посао и знам да неће бити нимало лако, али желим све да вас уверим да се нећу предавати и да нећу одустајати само зато што је нешто тешко. То једноставно није у мом карактеру и надам се да ће нам такав мој приступ проблемима омогућити да заједно идемо напред.

Нећу околишати и зато ћу одмах пред вама рећи да је циљ у наредној сезони да остваримо резултат који би био искорак у односу на прошлу. Црвена звезда је минуле такмичарске године освојила Куп Милана Циге Васојевића. Био је то најмлађи тим који се домогао пехара у Купу у историји и то је био први трофеј за кошаркашице у црвено-белом после 12 година. Исто толико Звезда чека титулу шампиона државе и потрудићу се да својим залагањем играчицама и стручном штабу створим све неопходне услове да дођу у прилику да се боре за тај тако жељени трофеј.

Све контакте које сам стекла ставићу у службу проналажења спонзора и донатора, а на том пољу очекујем и вашу максималну ангажованост. Такође, потрудићемо се на све начине да женска кошарка поново заживи на малим екранима. Уз телевизијске преносе утакмица женске кошарке бићемо далеко интересантнији спонзорима, па ће и продаја рекламног простора у дворани Баскет сити, у којој ћемо тренирати И играти мечеве захваљујући мушком кошаркашком клубу, бити могућа.

Постојећи играчки кадар нећемо много мењати, а план је да садашњим младим и талентованим кошаркашицама придодамо две до три искусне играчице уз које би оне могле брже да напредују и боље да сазревају и које би екипи донеле преко потребно искуство у борби за трофеје. Оформићемо и пионирску такмичарску селекцију коју Црвена звезда није имала претходних година. Од јуниорки очекујемо одбрану титуле шампиона, а од кадетске селекције пласман на завршни турнир првенства Србије.

Стручни штаб биће непромењен.

Задатак свих задатака за мене као будућег председника клуба биће развој Звездине школе кошарке за девојчице. Желим пре свега масовност, да се што више наших девојчица бави кошарком, а сигурна сам да ће се из те масовности временом изродити квалитет, јер таленат без сваке сумње поседујемо. Максималну подршку у том циљу тражићемо од локалне самоуправе пре свега у добијању бесплатних или што јефтинијих термина за тренинг, чиме бисмо омогућили да чланарине буду симболичне а тиме кошарка као спорт доступнија што већем броју девојчица. На дуге стазе, уз квалитетан стручан рад то ће нам донети могућност да играчице за први тим црпимо из сопственог погона. Добро знам да ћемо морати жестоко да се боримо да заузмемо видљиво место на тржишту. Одбојка, тенис и ритмичка гимнастика су према последњим истраживањима далеко боље позиционирани, наша полазна тачка није сјајна, али ухватићемо се у коштац и са тим проблемом. Користићемо све маркетиншке алате, кроз медије и друштвене мреже масимално користити бренд Црвене звезде у том циљу. Као први корак на том путу од 21. до 28. августа планиран је бесплатни камп за девојчице који ћемо организовати на Малом Калемeгдану и у чију промоцију ћемо кренути већ од данас.

Такође, потрудићемо се да максимално ојачамо клупски менаџмент младим и амбициозним људима. Идеја је да у почетној фази у сарадњи са Факултетом за спорт и Факултетом организационих наука у рад клуба укључимо најбоље студенте који би волонтирали на различитим пројектима. Трудили бисмо се да од њих стварамо квалитетне спортске раднике које бисмо у догледно време ангажовали и као професионалце.

Велику пажњу поклонићу међународној сарадњи ККЖ Црвена звезда која ће се огледати не само у одигравању пријатељских утакмица, учешћа на квалитетним турнирима млађих категорија већ и стручном усавршавању наших тренера. У том циљу искористићу личне контакте у Мађарској, Русији, Француској, али и ФИБА Европи.

Планирано је да развијемо разгранату скаутинг мрежу. Пратићемо младе и талентоване играчице широм Србије, али и у региону, а за то ће бити задужен спортски директор господин Зоран Ковачић.

На крају, пожелећу нам много среће у будућем раду. Спортисти воле да кажу да се срећа заслужује. Заслужимо је вредним и напорним радом” рекла је у свом експозеу Наташа Ковачевић.

ККЖ Црвена звезда као освајача националног купа и финалист домаћег првенства, који има далеко најмлађи тим у сениорској конкуренцији, у наредној такмичарској сезони очекује и такмичење у регионалној АБА лиги, а сви изазови биће много лакше решиви, са новоформљеном управљачком структуром клуба, која је предвођена Наташом Ковачевић спремна за бројна искушења која очекују црвено-беле у годинама које долазе.

Повезане вести

Leave a Comment