Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Сви Звездаши за даљи напредак ККЖ

У новом сазиву скупштине ККЖ легендарне играчице клуба, познати глумци, привредници, бивши играчи КК, представници навијача.

Вест да је ККЖ Црвена звезда добио у уторак ново руководство, које предводи Наташа Ковачевић, хероина српског и светског спорта, која ће обављати функцију председнице УО, која је по новом статуту клуба, и челни човек црвено-белих, изазвала је велику пажњу српске спортске јавности.

Међутим, иза скупштине која је донела нове руководеће органе ККЖ Црвена звезда, налази се огроман напор, али и јединство свих генерација Звездаша, који желе да врате овог некадашњег европског великана и победника Купа шампиона на некадашње старе стазе славе…

Досадашња председница клуба, и некадашња кошаркашица Црвене звезде Анђелка Вукмировић-Радуловић, имала је велике заслуге током четворогодишњег мандата у иницијалном подизању женског клуба, који је практично од нуле у периоду од четири сезоне, стигао до првог трофеја (Куп Милана Циге Васојевића) у последњих 12 година. Анђелка Вукмировић-Радуловић је у уторак именована у првог човека скупштине ККЖ Црвена звезда.

Састав и имена која се налазе у новом сазиву скупштине ККЖ Црвена звезда говоре да су се у даље подизање некадашњег великана европске женске кошарке укључиле све генерације црвено-белих, и то из свих области јавног живота, почев од некадашњих играчица Црвене звезде које су освојиле титулу првака Европе, преко некадашњег прослављеног играча Црвене звезде Бранка Ковачевића, Милана Калинића, познатог глумца, до Загорке Жеравице, супруге легенде нашег клуба Ранка Жеравице. Спортски директор који ће бити задужен за стручни рад и повезивање свих селекција ККЖ Црвена звезда, биће наш прослављени тренер Зоран Ковачић – Чивија, а у рад су укључени и навијачи клуба, који имају два представника у скупштини ККЖ Црвена звезда и једног представника у новоформираном надзорном одбору.

Комплетан састав Скупштине ККЖ Црвена звезда:

  1. Бранко Ковачевић
  2. Анђелка Вукмировић-Радуловић
  3. Светозар Обреновић
  4. Вукашин Ковачевић
  5. Снежана Зорић-Мијалковић
  6. Софија Пекић
  7. Вукица Митић
  8. Загорка Жеравица
  9. Борис Мојсоски
  10. Наталија Николић-Котуровић
  11. Петар Југовић
  12. Ивица Видановић
  13. Ненад Јовановић
  14. Весна Радојевић
  15. Ружица Мићић
  16. Милан Калинић
  17. Милица Радовановић
  18. Иванка Гајић
  19. Јасмина Блажић
  20. Марко Лукић
  21. Сања Мазић-Радовановић

Наташа Ковачевић је као представница већ кренула у оформљавање УО, који ће бројати највише седам чланова, и који би требало да помогне у нормалном функционисању клуба који следеће сезоне игра на три фронта, јер ће црвено-беле поред домаћег првенства и купа, наступати и у регионалној МЖРКЛ лиги.

Повезане вести

Leave a Comment