Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Уго опет решетао, Катаи се играо, Звезда победила!

Уго

Црвена звезда је савладала Вождовац у 4. колу Супер лиге Србије и усталила се на челу првенствене табеле. Стрелци су били Вијеира (два пута) и Ле Талек.

Меч су обележили и тешки услови за игру, али и црвени картон који су гости добили и који је потпуно променио слику на терену, која до тог тренутка није била ни приближна оној након искључења.

4. коло Супер лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЖДОВАЦ 3:0 (2:0)

Стадион: Рајко Митић
Гледалаца: 7 000
Стрелци: Уго у 35. и 73. и Ле Талек у 43. минуту за Звезду
Судија: Немања Петковић
Жути картони: Доналд, Зец, Путинчанин, Михајлов, Стојановић
Црвени картони: Путинчанин

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман, Цветковић, Ле Талек, Фибел, Ристић, Доналд (од 76. Сикимић), Полетановић, Руиз, Моуче (од 71. Срнић), Катаи (од 76. Луковић), Виеира. Тренер: Миодраг Божовић.

ВОЖДОВАЦ: Милошевић, Михајлов, Синђић, Ивковић, Ћирковић, Благојевић, Павловић, Георгијевић, Путинчанин, Зец, Дражић. Тренер: Братислав Живковић.

Звезди је било потребно свега 10-ак минута (последњих у првом делу игре) да покаже сав потенијал и дође до предности. Много је на то утицало и искључење Путинчанина, који је био један од многих прегрубих играча гостију, а након тог детаља на терену је постојао само један тим.

Обе екипе су по јаком ветру и киши биле веома слабе у првих 30-ак минута утакмице, али је у последњих десет публика на Маракани уживала. Александар Катаи, готово неприметан више од пола часа, заиграо је како уме и фантастичним соло-акцијама унео живост у тим који предводи са капитенском траком на руци. Ипак, Руиз је био тај који је изнудио пенал, а Уго погодио мрежу Милошевића са 11 метара и тако дошао до четвртог гола у сезони.

Свега осам минута након тог, 35. на мечу, Ле Талек је погодио мрежу гостију и други пут. Центрирао је Моуче, Доналд је закачио лопту главом, довољно да она стигне до Француза, коме није било тешко да асистенцију саиграча претвори у гол.

Имао је добру шансу и Руиз, након тога и Вијеира, након мајсторије Катаија, али није било погодака. У међувремену је и капитен покушао два пута, али је једном погодио спољни део мреже, а једном, непосредно пре гола Ле Талека, Милошевић је послао лопту у корнер.

Божовић је меч почео са Ле Талеком на позицији штопера, у екипи није било Плавшића и Бабунског (ни на клупи), а везни ред држали су Полетановић и Доналд, од самог почетка утакмице. Цветковић је и у домаћој лиги добио предност у односу на Петковића.

Колико кише је пало за време утакмице показује и овај снимак:

Друго полувреме готово цело је одиграно по јаком пљуску и веома тешким условима за игру, што је утицало и на мало дешавања. Вијеира је у 73. минуту реализовао одличан центаршут Цветковића и повећао на 3:0, а након тога, Божовић је одлучио да заигра са два нападача, пошто је Сикимић ушао у игру, а Катаи је раније отишао на одмор. Покушавали су управо Катаи, Руиз, Вијеира, па после уласка у игру и Луковић, Сикимић, Срнић, али није било више погодака.

Убедљивих 3:0, за чело табеле.

ТОК УТАКМИЦЕ

93′ КРАЈ МЕЧА!

92′ Вијеира поново шутира на центаршут Цветковића, али лопта завршава преко гола.

91′ Бомба Луковића са преко 30 метара, али је погодио стативу млади фудбалер. Након тога, Руиз налеће на лопту, која је поново пребрза и шаље је преко пречке.

90′ Срнић још једном шутира, али право у голмана Вождовца.

88′ Руиз одлично пролази, шутира, али Милошевић брани. Лопта незгодно одскаче, по влажном терену, на њу налеће Сикимић и шаље је преко гола.

87′ Срнић шутира поред гола, након асистенције Полетановића.

85′ Шутира Стојановић из слободног ударца, али без опасности по Кахримана.

79′ Сјајно Сикимић спушта лопту главом Вијеири, а овај одлично шутира са ивице казненог простора, међутим, брани Милошевић.

77′ Руиз је покушао, али Милошевић брани.

73′ ГОООООООООООООООООООООООООЛ! Одличан центаршут Цветковића, ко зна који вечерас, а Вијеира сјајно реагује и постиже свој други гол вечерас, главом.

71′ Сјајан потез Вијеире, који је пропустио лопту, она долази до Моучеа, који слабо реагује. Одмах затим мења га Срнић.

67′ Руиз шутира поред гола. Након њега и Катаи на сличан начин завршава акцију.

62′ Вијеира стиже до лопте у скоку пре голмана гостију, али шутира преко гола.

59′ Моуче покушава сам, али шутира преко гола.

55′ Синђић је одлично извео слободан ударац, снажно шутирао, али је лопта завршила поред гола. Кахриман се љутио на играче који су били у живом зиду, јер је лопта прошла „кроз њих“.

Није било много узбуђења на самом старту другог полувремена, а киша је све јача и јача.

43′ ГООООООООООООООООООЛ! Нова мајсторија Катаија, па корнер за Звезду, а након тога погодак главом новопеченог штопера, Ле Талека, са друге стативе.

41′ Фантастична соло-акција Катаија, а након ње Вијеира не успева да је заврши голом. Само неколико тренутака касније и Руиз се нашао у изгледној прилици, али је лоше шутирао, преко гола.

40′ Слична завршница акције на десној страни, овога пута Катаи погађа оквир након асистенције Цветковића.

39′ Вијеира погађа спољни део мреже, са леве стране, након паса Катаија.

35′ ГОООООООООООЛ! Повела је Звезда са 1:0, а гол је постигао Уго Вијеира. Претходно је срушен Руиз…

28′ Путинчанин добија други жути картон, па гости остају са играчем мање!

23′ Доналд покушава, са позиције са које је погодио мрежу против Лудогореца, али је био непрецизан.

18′ Након што је Ристић добро прошао по левој страни, Руиз је шутирао са 20 метара, али далеко изнад гола завршава лопта.

По јаком ветру и све јачој киши, ниједна екипа не успева да створи конкретну прилику, а гости играју прилично грубо и стигли су да добију већ два жута картона за свега 15-ак минута.

НАЈАВА

Након две везане победе у домаћем шампионату, Црвена звезда ће дочекати Вождовац и покушати да веже и трећи тријумф и тиме додатно поправи атмосферу и повећа самопоуздање пред наредни период, у коме нас чека и двомеч против Сасуола.

 

Повезане вести

12 comments

misa beclija авг 11, 2016 at 14:19

Kao što sam pre skoro dva meseca konstatovao, bilo bi možda dobro da se Le Talec upari u stoperskoj liniji sa Fibelom. Urađeno na jednoj utakmici i odbrana već sasvim drugačije izgleda, mada dragi moji fudbalski stručnjaci, odbrana kreće od Uga ili nekog drugog špic igrača,a ne od defanzivne linije. Ovo što danas Zvezda ima,to nije bilo puno godina unazad, da na svakoj utakmici može igrati 20-setak igrača,što je jako dobro i veoma pozitivno. Kako vreme odmiče, igra će biti sve bolja i bolja, igrači bi uskoro trebali da uđu u punu formu,verovatno je tako tempirana, a rezultati u prvenstvu i Evropi će biti pozitivni. Rekao sam,u Evropi, mi prolazimo ove Italijane, u to sam sada u potpunosti siguran. I još jedna konstatacija, bio sam srednjoskolac kada je Zvezda bila evropski i svetski prvak, do tada, a i do današnjeg dana ja se uz Zvezdu ili radujem ili tugujem, ali nikad na „moju svetu Ikonu“ ne pljujem. Već neko vreme ne živim u Srbiji, ali mi je srce puno moje države zato što tamo i dalje stanuje i živi moja prva i najveća ljubav, CRVENA ZVEZDA.

Reply
LA[K]I авг 11, 2016 at 09:38

Ovo je konacno licilo na povezanu igru i u odbani i u napadu. Ma da opet penal i crveni, sve je to uticalo na igru, ali mislim da je ovo bilo super. Odlicno se pokazalo ovo sa Le Talekom kao stoperom. Ruiz polako ulazi u formu, i bolji je nego na predhodnim utakmicama, a Mouce stvarno ne znam… Jedina mi je nejasnoca zasto nema Plavsica i Babunskog bar na klupi. Momci bi uz Poletanovica i u Evropi trebali da igraju.

Reply
Suhoj37 авг 11, 2016 at 02:21

Da li je moguće da 90 minuta nismo primili gol?!?!Svaka čast!

Reply
Hadži Dragan авг 11, 2016 at 02:16

Muče je,što bi babe rekle,najobičniji cirkuzant.Plavšića u manevar umesto njega i biće mnogo bolje.

Reply
DJOLE BARI 91 авг 10, 2016 at 22:57

BOŽOVIĆU GDE TI JE PLAVŠIĆ ? KAKO TE NIJE SRAMOTA DA GA MALTRETIRAŠ TOLIKO DUGO ? IGRA JE BILA DUPLO BOLJA U LUČANIMA KAD JE IGRAO. IMAŠ LI TI OČI DA VIDIŠ DA JE ON IZMISLIO FUDBAL ZA MOUČEA I RUIZA KOJI SU TOTALNI PROMAŠAJ. ISKLJUČIVI KRIVAC ZA ISPADANJE OD LUDOGORECA SI TI.

Reply
Y95 авг 10, 2016 at 22:33

A sta je sa novim dresovima??????????????

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 10, 2016 at 22:33

Necu da komentarisem igru bolje da cutim..samo cu reci hvala za penal i crveni karton..osma utakmica i definitivno mouce je promasaj od pola miliona a i ruiz je blizu…le talek odlican a ovo sa sikimicem je izivljavanje

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 10, 2016 at 21:24

Zadnjih 15min licilo na igru…hm?ne znam kako bi teklo dalje da nije bilo crvenog i penala…ali trebalo bi da ih pritisnemo jos jace i damo jos 2,3 gola

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 10, 2016 at 20:04

Plavsic opet nije ni rezerva….grofe jedi g…a

Reply
Loki авг 10, 2016 at 21:30

Plavse i Babunskog nigde nema. Omladinski reprezentativci Milisevic i Ilic nisu ni licencirani, a dovedeni za ukupno 450.000e!!??Mali Vucicevic,najtalentovaniji spic od raspada Jugoslavije verovatno i ne trenira sa prvim timom!? Ko je ovde lud???

Reply
josif авг 10, 2016 at 21:34

Potpuno nejasno!I za Plavsica i za Babunskog.Ko je na klupi ja neznam.Pozz.MKD

Reply
Mississauga авг 10, 2016 at 22:14

Grofe , koji ti je k.rac ???

Reply

Leave a Comment